Temat: Gaźnik
Jaka powinna być dysza wolnych obrotów w FCR 41
bo moto mi kopci na czarno i sporo pali
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Gaźnik
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaka powinna być dysza wolnych obrotów w FCR 41
bo moto mi kopci na czarno i sporo pali
Taka, żeby sprzęt dobrze przyspieszał, nie zalewał się i nie brakowało mu paliwa... Poza tym wydaje mi się, że dysza wolnych obrotów jest w jednym rozmiarze a mieszać możesz tylko główną (przynajmniej tak było w moim zestawie DJ).
a gdzie można kupić zestaw dysz ?w moim przypadku przyspiesza dobrze ale widać czarną chmurkę na wolnych i na wysokich obrotach a świeca jest okopcona na czarno
i stąd moje pytania
P.S dzięki za odpowiedź pozdro
Ja kupiłem zestaw DynoJet. Pewnie w PTM dostaniesz. A jak chcesz jakieś standardowe, to albo KTM albo Olek albo Larsson.
A oleju Ci z silnika nie ubywa??
oleju nie łyka poza tym olej się pali na niebiesko a u mnie jest tylko czarna chmurka jak chcesz to mogę zrobić filmik.
;D
Pytałem w PTM nie mają DynoJetu do LC4 takiego jak moje
auner bielsko biała spróbuj :)
jak kopci przy rozpędzaniu to sugeruje zmniejszyć dyszę główną, trudno rozmiarem wstrzelić idealnie od razu, najlepiej kup sobie kilka mniejszych, banalne pytanie: filtr powietrza jest czysty?
myty często co najmniej raz w tygodniu przy myciu moto,
dysza główna wcale nie jest taka duża bo jest 160-tka,powietrzna 200 wolnych jest zatarta na wielkości.
P.S dzięki wielkie za tego manuala po polsku dla maciejwra
Ja mam główną chyba 152. Najprościej wcale nie jest zmniejszyć dyszę tylko opuścić igłę...
a iglica jest opuszczona na sam dół także no nie wiem co to z tym zrobić
Wsadzić mniejszą dyszę główną, podnieść igłę na środek i zobaczyć jak wtedy będzie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Gaźnik
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 77 zapytań