466

Odp: GoPro

Sony Action Cam Cons:
1. My biggest complaint from the sony cam is NO SOUND can be recorded while in 60FPS and 120FPS modes. Not that I value sounds from any action cams inside a case, but no sound can be a deal breaker for some.
2. The sony cam is bit harder to setup. Once the cam is inside the case, there is no way to change settings unless I have the Wifi version with phones or tablets. I plan to use this camera underwater, so I cannot change any settings like switching resolution, FOV, or FPS while inside the case where GoPro can easily do.
3. No flat lens for underwater yet.
4. The GoPro protective case is far simpler and easier to take care of.
5. No LCD for live view that can be taken underwater, and no battery pack to extend the battery life.
6. The standard tripod mount is nice, but I cannot tilt the case like GoPro mount.
7. This is OK, but it records 60FPS and 120FPS at 30FPS in MP4. I just have to get used to it.
8. The bottom of Sony cam is not flat, so it cannot stand on its own without the case!!!
9. No 960P mode, which I believe is sometimes useful in GoPro Hero 2 with 48FPS.
10. It records timelapse images at 1920x1080. I am OK with it, but GoPro does much higher resolution.

Summary:
First I was afraid that I would have to sell all my GoPros and get couple more Sony Action Cams. I am sure I will not do that after I tested the two. I will still use GoPro Hero 2 as my main cam underwater. I will use the Sony cam underwater when they release the door pack with a flat lens. I will test the two more and post some videos later this week

fajna opcja z tej sonki ale zastanawia mnie fakt czemu na wiekszych imprezach typu king of europe w drifcie wszyscy jezdza z GoPro a tam chlopakom bardzo zalezy na jakości.

467

wypowiedź z neta napisał/a:

Sony Action Cam Cons:
1. My biggest complaint from the sony cam is NO SOUND can be recorded while in 60FPS and 120FPS modes. Not that I value sounds from any action cams inside a case, but no sound can be a deal breaker for some.

Po kiego komu głos przy 60 lub 120 klatkach? Dźwięk przecież będzie w zwolnionym tempie.

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

468

Cena faktycznie niższa, jeśli ktoś nie jeździ późną jesienią i zimą to radzę poczekać do nowego roku z zakupem. Teraz ceny nie zaczną spadać mamy prawie październik i idą święta ja bym poczekał (może dolar nie skoczy nagle w górę niewiadomo ile)

469

W tej chwili HDR-AS10 wychodzi ok 900 zl ze wszystkimi oplatami zwiazanymi ze sprowadzaniem. Kamerka w polsce ma kosztowac ok 1200zl u importera, moze w sklepach bedzie taniej. Jakby byl
Ktos chetny na taka kamerke badz cokolwiek z Sonego (no moze nie Tv czy HiFi) to moge cos wziac do 8 pazdziernika.

470

Aleksander.mx napisał/a:

W tej chwili HDR-AS10 wychodzi ok 900 zl ze wszystkimi oplatami zwiazanymi ze sprowadzaniem. Kamerka w polsce ma kosztowac ok 1200zl u importera, moze w sklepach bedzie taniej. Jakby byl
Ktos chetny na taka kamerke badz cokolwiek z Sonego (no moze nie Tv czy HiFi) to moge cos wziac do 8 pazdziernika.

jaka cena bedzie 15 calkowita.?moja hd drift lezy w szuladzie kilka razy uzywana wiec ja sprzedam.doloze i kupie sonke.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

471

Za model z WiFi ok 350zl drozej

472

Aleksander.mx napisał/a:

czyli jka 1250 to biore

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

473

Ja dopiero 8 paz zamawiam tak wiec jbc to daj znac

474

Aleksander.mx masz PW

----    Kupię     ----
Motorynkę ROMET.
  Z dokumentami.

475

Sony HDR-AS15w akcji.

Some 720p 120fps test video w the new Sony POV camera HDR-AS15. Stabilization off. The sound in the first few clips is audio from a second camera. No sound in 120fps mode. Rendered to 14Mbps MP4 before uploading. No adjustments were made. The motorcycle on-board was using a Gorilla Pod. Not stable at all but looked ok in 120fps mode. Motorcycles are on the Snake section of Mulholland Hwy

[url]http://www.youtube.com/watch?v=sAQDVAtAii[/url]

476 Ostatnio edytowany przez HEMP (2012-10-05 23:40:44)

na  [url]http://gopro.com/[/url]   jest dostepna aktualizacja do GoPro 2  , wlasnie zrobilem ....  teraz format karty 32GB  (10 clas) trwa 3 sek ! ... niestety nie wiem co aktualizacja daje poza szybsza reakcja na przewijanie menu i formatowaniem karty :)

wydanie update-u niby 04.06.2012  ale nie widzialem tego wczesniej,wiec podaje ..moze komus sie przyda

i can do this .. here, hold my beer

477

Aleksander.mx napisał/a:

[url]http://www.sportsmax.pl/sony/373-kamera-wideo-full-hd-hdr-as15-action.html[/url]

478

Dzisiaj byłem w PX ( takie amerykańskie sklepy militarne) i widziałem tu hero 2 taka wersja podstawowa i kosztuje 269,99 $
Mi się wydaje że cena atrakcyjna, na zlot kupie ze 2 albo 3 sztuki :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

479

reasumując: na tej stronie, którą zapodał pedrosa
ACTION CAM z wifi 1199,-
               bez wifi  999,-
więc różnica to sporo poniżej 350ziko

----    Kupię     ----
Motorynkę ROMET.
  Z dokumentami.

480

raku napisał/a:

Dzisiaj byłem w PX ( takie amerykańskie sklepy militarne) i widziałem tu hero 2 taka wersja podstawowa i kosztuje 269,99 $
Mi się wydaje że cena atrakcyjna, na zlot kupie ze 2 albo 3 sztuki :D

Za 300 dolców jak patrzyłem na amazonie czasami można z wszystkimi dodatkami kupic :)

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp