1

Temat: Mala tablica rejestracyjna

Walne tutaj ten temat. Mianowicie poszukuje kogos kto wyrobil by mi na jakiejs mocnej i dobrej jakosciowo tekturce badz plexi tablice rejestracyjna na wzor oryginalnej. Moge sporzadzic w paincie jak mialoby to wygladac. Wymiar mialby byc 5x10 cm. Chodzi mi o to zeby przymocowac to ladnie na "lizak" przy lampie tylnej tak aby podczas endurzenia nie pourywac tego jak mialo to raz miejsce z wieeelka blacha. Moze kojarzy ktos jak w zawodach enduro maja male tabliczki, wlasnie o cos takiego mi chodzi, dam wymiary, projekt w paincie (nie jestem zbyt ogarniety w komputerach) tak zeby bylo widac o co biega.

2 Ostatnio edytowany przez MartinezKtm525 (2012-08-29 06:00:19)

Odp: Mala tablica rejestracyjna

Znam goscia co robi takie rzeczy, ale jest z Łodzi, jak cos to Masz nr. 503-551-372  koszt cos ok 25-30zł+ dojdzie koszt wysyłki

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

3

5 x 10 nie będa zachowane proporcje. Nie pamiętam ale wydaje mi się 5 x 8 lub 10 x 7 by trzymały proporcje. podaj nr rej. zrobie Ci taką i wyśle.

exc 400                 www.oklejsie.pl

4

Kiedyś podejrzałem jak to bylo zrobione u Łukasza Kurowskiego. Otóż zrobiony skan tablicy rejestracyjnej(albo zdjecie).Pomniejszone w paincie i wydrukowane na kolorowej drukarce. Potem kartka została zafoliowana(nie wiem jak sie nazywa taka zgrzewarka).Wszystko przykrecone na dwa nity i gotowe.

5

Czy ktoś mi może powiedzieć czy jestem w stanie wymienić/wyrobić w Urzędzie komunikacji tablicę rejestracyjną motorowerową do motocykla?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

Powiem Ci kolego ze bardzo watpie w takie kombinacje... ostatnio sie nalatałem w wydziale komunikacji i wiem jak bardzo chorzy ludzie tam pracuja :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

7

Bądźmy dobrej wiary:)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

hacker33 napisał/a:

Bądźmy dobrej wiary:)

Świetna postawa Hacker.

Znam takie fajne powiedzenie:

"Wszyscy mówią, że się nie da...,
aż przychodzi gość, który tego nie wie
i to robi"

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

9

ja 2 tata latałem na angielskich blatach wydrukowanych na plexi.

TOR JEST WSZęDZIE

10

bo angielkie rejestracje a na plexi:)

11

hacker33 nie możesz, przepisy regulują wymiary tablicy dla motoroweru i motocykla :)

A takie tablice "drukowane" to szukajcie na allegro. Od razu robią na dobrej, wytrzymałej folii :)

12

Powiedzcie mi tylko o co chodzi z tymi waszymi kombinacjami. O co ta cała dyskusja z dorobieniem mniejszej tablicy. Chyba nie zdajecie sobie sprawy, że w tablicy nie chodzi tak naprawdę o nr. rej. (znaczy o to też) ale przy pierwszej lepszej kontroli gliniarz przypierdoli się do braku hologramu. A wy tu macie rozkminy typu... co, gdzie i na czym dorobię.

Kiedy bez względy na to czy jest tablica, bez względu na jej rozmiar i tak są kłopoty i tak jest mandat. To po cholerę zdawać sobie trud ?

Rozumiem Hakera ale dyskusja "gdzie dorobię" hm...

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

13

Dlatego właśnie pytam się o motorowerową a nie dorabianą.
Bo wolę jeździć bez niż mieć wydrukowaną bo i za to i za to dostanę mandat.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

14

ale jak cię policja zobaczy bez rejestracji to na stówę cię zatrzyma a jak będziesz miał taką wydrukowaną to się pewnie nawet nie zjarzy

15 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-09-16 19:47:18)

hacker33 napisał/a:

Dlatego właśnie pytam się o motorowerową a nie dorabianą.
Bo wolę jeździć bez niż mieć wydrukowaną bo i za to i za to dostanę mandat.

No to wiem i napisałem to... ciebie Haker rozumiem. Chcesz mieć LEGALNĄ tablicę ale w wymiarach motorowerowych ;)

Jedynie nie rozumiem chłopaków ... że z takimi wypiekami na twarzy przekazują sobie te informacje gdzie podrobić tablice... za które i tak dostanę mandat, a nawet zostanie mi zatrzymany dowód rej. ;)

P.s. Mnie kiedyś zatrzymali na SD z wymalowaną pisakiem tablicą i straszyli zatrzymaniem dowodu...
brak hologramu-brak dopuszczenia do ruchu.

Więc tak na logikę !!! Lepiej gdy Cię zatrzymają bez tablicy z twoim tłumaczeniem "zgubiłem przed chwilą, bo panie władzo wibracje" niż dać się zatrzymać z NIELEGALNĄ tablicą i zarobić wyższy mandat, czy nawet dać sobie odebrać dowód. Gdzie panowie logika ?

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR