16 Ostatnio edytowany przez vlo (2012-09-16 21:30:25)

Odp: Mala tablica rejestracyjna

zakrywanie tablicy rejestracyjnej = mandat 200zl
ozdabianie tablic rejestracyjnych = 50zl
za brak blach = od 20 do 500 w zaleznosci od zdolnosci krasomowczych i poziomu interakcji ze sluchaczem ;)

prawda jest taka ze tablice odpadaja, sa kradzione lub pekaja (na ostatnim rajdzie koles mial pol tablicy ostatnia litera i cyfra po prawej). jak bedziecie sie dobrze tlumaczyc to was puszcza a jak nie to dadza mandat 500 i kwit na dowod.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

17

Mnie ostatno 2 razy pod rząd trafił, ten sam typ.. Za pierwszym razem miałem małą, dorabiana, za drugim miałem wklejoną naklejkę we wnęce koła. Na pytanie co to za tablice, sprzedaję tekst, że ta duża mi się nie sprawdza bo w razie gleby może mi odciąć głowę ( kumpel miał kiedyś taką akcje). Typ na to że do 3razy sztuka jak mnie złapie następnym razem to 100 mandatu i dowód zabiera.

exc 400                 www.oklejsie.pl

18

We Francji sobie możecie wyrobić tablice jakie tylko chcecie,rozmiar, kolor,plexa,nie plexa. Idzie się chociażby do marketu w którym jest punkt gdzie dorabia gość klucze, pokazujesz dowód rej. ze jesteś właścicielem takiego numeru rej. i koleś dorabia tablice na miejscu. Mało tego "u nich" jest to legalne,a co kto z tym w PL zrobi to wasza sprawa :-) Aaa.. nie zapomnijcie podorabiac sobie zawiasów do chowania tablicy pod błotnik,tak "w razie co" ;-)

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

19

Ja drukuję kolorowy skan tablicy - krótszy bok ok. 10cm. Potem daję do zalaminowania. Jeżdzę tak Enduro/SM już kilka sezonów, znajomi dłużej. Kiedyś na stacji benzynowej zatrzymała się za mną policja. Ja płaciłem za wachę a oni oglądali sobie mój motocykl... złego słowa nie powiedzieli.

TAK - to nie jest legalne.

Ale taka blacha nie upierdoli mi nogi w terenie a ja mam czyste sumienie. Moto jest zarejstrowane, ma OC... i namiastkę tablicy. Taki kompromis :)

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]