Temat: Rozmiar felgi, a opony
Siema,
mam pytanie odnośnie opon do Yamahy DT 50SM. Standardowo są tam oponki:
100 / 80 R17
130 / 70 R17
czy nie byłoby problemu założyćo opony 120/160?
Ewentualnie jakie maxymalnie moge założyć na felge?
pozdro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Rozmiar felgi, a opony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema,
mam pytanie odnośnie opon do Yamahy DT 50SM. Standardowo są tam oponki:
100 / 80 R17
130 / 70 R17
czy nie byłoby problemu założyćo opony 120/160?
Ewentualnie jakie maxymalnie moge założyć na felge?
pozdro
jakie szerokie felgi panie?
właśnie jest taka akcja, że nie wiem :D seryjnie takie są zakładane... z tyłu chyba 4cale
Ta załóż laka jak w ścigu to już ta 50tka w ogóle nie będzie chciała ruszyć :D
stary, mam te koła w YZ 125, nie bój sie - komprecha jeszcze jest konkretna... pozatym nie o to pytałem.... więc jeśli można - na temat
EDIT: chodzi o to, że nie moge znaleźć slicków w takich rozmiarach
:)
Z tego co wiem to na felge 4.25 wkłada sie 150 max 160, wiec nie wiem jak Ty chcesz 160 włożyć na 4.0
Jeśli sie uda to i tak pewnie pogorszy to właściwości jezdne, wiec po co? :)
Jak seryjnie jes opona 130 to tak na oko felga 3,5 bedzie.
140 to jest optymalny maks., więcej już nie będzie dobrze jeździło. A na przód to bodajże 110.
Ok, a jak z profilem? Może być +/- 10mm? Btw. jakie opony proponujecie - raczej typowo na tor? Ew. rzadkie przejażdżki po mieście?
Ja na przodzie mam Michelin Pilot Sporty i jak złapie temperaturę i dobra nawierzchnia, to nie ma szans, żeby puściła, na tył chyba tez tego Michałka będę zakładał.
Jeśli chodzi o Pilot Sporty, to akurat te gumy mają taki rozmiar jaki jest zalecany do kół. Patrzyłem raczej za slickami, ale jeśli uważasz że te semi trzymają dobrze to chyba Ci zaufam :D
btw. czym latasz?
Rieju SMX 50, nawet przy mocniejszych hamowaniach mi ani razy nie puściły, nie wiem jak by się zachowały w torowych warunkach, ale na drogę to spokojnie mogę polecić !! Jak jest cieplej to mam do nich 100% zaufania, po przejechaniu 3,5k km w tym sezonie zużycie też specjalnie nie wzrosło. A ze slickiem raczej na drogę nie wyjedziesz, bo musi być dogrzany, żeby trzymał. Na tyle mam teraz jakieś Duro i nie są aż takie złe. Jak chcę to mogę bokiem wyjechać na asfalcie, ale tak, żeby niekontrolowanie to ani razu mi się nie zdarzyło
Sęk w tym, żę ja raczej nastawiam sie typowo na tor, bo i tak yz nie jest dopuszczone do ruchu.
Pozatym jak już zmieniać to bez jakichś kompromisów typu sport-turystyka. Ma być opór i koniec.
Może ktoś inny sie wypowie o tych gumach? Ja znalazłem jeszcze ciekawą propozycje, mianowicie - Bridgestone BT-003 RS
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Rozmiar felgi, a opony
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 77 zapytań