1 Ostatnio edytowany przez derken (2012-09-08 21:37:57)

Temat: Co warto kupic w Ameryce?

Witam!

Znajomy jest na misji w Afganistanie i ma mozliwosc kupienia czegos na ebay-u,amzazonie itp. płacąc tylko za przedmiot+ przesyłka (zadnego cła ani niczego) wiecie moze co sie oplaca kupic? jakby ktos chcial to moze moglbym mu cos sciagnac.

2

Odp: Co warto kupic w Ameryce?

Kamerke sie opłaca np go pro :)

Husqy SMR-R 450

3 Ostatnio edytowany przez derken (2012-09-08 21:47:24)

Myślałem nad telefonem, lub laptopem ale takie rzeczy odpadaja bo sie cos boja, nie wiem dokladnie o co ale cos zwiazanego z bateria, zeby nie bylo jakis ładunkow bo to wkoncu idzie do amerykanskiej bazy ;].

4

motocykl z salonu:)

5 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2012-09-09 00:45:56)

Haszyszu niech z Afganistanu nawiezie "Czarny Afgan " jak coś.

exc 400                 www.oklejsie.pl

6

Haha tomek :D Jakieś graty do moto, typu zestawy naprawcze do hebli itp. i później sprzedać w PL jak Ci się będzie chciało.

READY TO >> TERROR

7

między innymi koła supermoto się opłaca , trzeba trafić dobrą cenę ale jest to wykonalne, ja kupiłem swoje za 1000 pln excel/behr

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

8

Jezeli chodzi ci o zarobek... to tak na powaznie ( bez smiechu) moj znajomy tez byl na pol rocznej misji w afganistanie i kupil spora ilosc wiagry na tym ich calym Amazonie czy jakos tak, i przywiozl to do polski i sprzedal to z duzym zyskiem.
A jak nie to moze wlasie tak jak chlopaki mowia, jakies czesci do moto sobie zalatw :)

XR400R  Enduro/SM

9

mógłbym kupić części do moto... tylko szkoda ze jeszcze samego moto nie ma ;p, a haszysz nie przejdzie, tez sie nad tym juz zastanawiałem

10

kupowałem nie raz z ebay'a i tylko raz zapłaciłem cło za nową część do samochodu więc nie wiem w czym problem.

Husqvarna 610 sm i.e.
http://www.flickr.com/photos/charakterny

11

jak zamawiasz częściej i o dużej wartości będziesz płacił cło zawsze

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

12

Panowie, ja byłem w tamtym roku i jade z 3 tygodnie znowu więc coś Wam powiem.
Otóż tak można kupic wszystko co ci się podoba nie ma żadnych ograniczeń typu laptopy itp, tak jak piszecie o bateriach, kumple pokupowali tai kombajny komputerowe że szok, w dodatku jakoś koło 1k taniej, ja osobiście kupowałem go pro i w takim zestawie jak kupiłem to na ten sam czas w pl byłem 300 do przodu. co do viagry to fakt dobra przebitka, ta kupowana od szuszfoli-arabusów, to mega lipa brałem i nie ma porównania z tą z czarnego rynku w Pl :D
Koła SM- nie kali się przynajmniej jak patrzyłem na motostrano- ogólne zajebiście droga strona- jak szukałem hebla to tam ceny mnie przerażały, wolałem złożyć coś w Pl.
Teraz jak pojade to już się czaję na go pro 2 bo też dobre ceny :)
Pytania?

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

13

ja zawsze jak mialem okazję to brałem zegarki, np taki tag heuer formula 1 kosztował 550-600$ zależnie od sklepu , przy kursie 2,2- 2,5 bo wtedy kupowałem mega się opłacało. w polsce różnie ale używka ok 2000 nowy ok 3000

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

14

a i okulary np Oakley :) np model hinjix kupowałem po 80 $ a w polsce 700 zł

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

15

samson napisał/a:

jak zamawiasz częściej i o dużej wartości będziesz płacił cło zawsze

Od jakiej wysokości wartości płaci się cło zazwyczaj?

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!