1

Temat: jak przygotować się do pierwszego startu w zawodach?

Pomijam kwestię finansową, tutaj dam radę.
Chodzi mi o to, że trzeba mieć 3 białe pola numerowe. Tutaj pytanie, czy przednia lampe trzeba wyjebać i założyć plastik pod numer? I odnośnie boczków: wystarczy nakleic białą folię i juz jest gotowe? czy siakieś inne patenty na to są?
Separator juz kupuję.
Pozozostaje ważna kwestia: opony.
Zakładając, że biorę udział w piątek, sobotę i niedzielę to pewnie potrzebne są 2 komplety hm? Jeździł ktoś na ContiForceSM ? Bo kupiłem nówki i jeszcze nie założyłem - chciałem zostawić na zawody. Tor w Kisielinie jest całkowicie asfaltowy, wiec myslalem kupic jeszcze slicki. Chyba dobry pomysł ?
Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi żebym wiedział jak ogarnąć temat ;-)

2

Odp: jak przygotować się do pierwszego startu w zawodach?

motocykl by się przydał :)
czym jeździsz ?

www.propitbike.pl

3

hahahhah :-D
Jeżdżę DRZ po małym tuningu ;-)

4

Z drz na Twoim miejscu zrobił bym tak :

dodać :
- crashpady
- osłony dekli
- puszka po "redbulu" na zlewki
- numery bez zadnych pól
odjąć
-lusterka
-migacze
-swiatła
-cześć błotnika z rejestracją

co do opon to mi set najzwyklejszych pirelli w drz starcza na około 10 h toru

teraz jezdze słabszym moto ( kxf 250 ) w poznaniu jechałem na nowych oponach i jeszcze i spokojnie mysle ze dojezdze na nich do końca sezonu.

To powyżej to takie miniumum.
Jak chcesz być wiekszy pro to możesz dopasować sobie przełożenia tak by nie miec maksa 150 na torze na którym i tak nie pojedziesz więcej jak 110.

A jak chcesz być najwiekszy pro to kup crossa 450 dwa zestawy kół tarcze 320 sześciotłoczkowy zacisk pompe radialną no i koniczenie przystosuj zawieszenie.

www.propitbike.pl

5

Ja na moje dr-z robię tak:

- zamontowałem crashpady z deskorolki
- kupiłem aluminiowe handbary

na czas startu wywalam lusterka, kierunki, lampa przód (wrzucam tam tabliczke z numerem startowym), lampę tył, zdemontowałem podnóżki pasażera, czasami trzeba tez zdemontować kosę. oczywiście dorzucam jakiś pojemniczek na zlewki i drutuję. i to koniec. a przy takiej amatorce jaką odstawiam na torze to opony w ogóle chyba nie schodzą ;-)

psatp: masz coś na myśli? :>

jakubek

6

psatp napisał/a:

Z drz na Twoim miejscu zrobił bym tak : dodać :- crashpady - osłony dekli- puszka po "redbulu" na zlewki- numery bez zadnych pól

to już jest.

psatp napisał/a:

odjąć
-lusterka -migacze-swiatła-cześć błotnika z rejestracją
co do opon to mi set najzwyklejszych pirelli w drz starcza na około 10 h toru

mysle jednak ze kupie drugi komplet bo jak sie okaze ze sie wkrece, opony sie zuzyja i nie zostanie mi na niedziele to będzie zło.

teraz jezdze słabszym moto ( kxf 250 ) w poznaniu jechałem na nowych oponach i jeszcze i spokojnie mysle ze dojezdze na nich do końca sezonu. To powyżej to takie miniumum. Jak chcesz być wiekszy pro to możesz dopasować sobie przełożenia tak by nie miec maksa 150 na torze na którym i tak nie pojedziesz więcej jak 110.A jak chcesz być najwiekszy pro to kup crossa 450 dwa zestawy kół tarcze 320 sześciotłoczkowy zacisk pompe radialną no i koniczenie przystosuj zawieszenie.

Pro nie chcę. Tzn chcę ale nie mam aż tyle siana wiec pozostaje mi sie jarac pro sprzętami ;-)

7

Zapomniałem jeszcze napisać że warto zainwestować w akcesoryjne plastiki żeby potem nie było bólu.

jakubek

8

jakub napisał/a:

psatp: masz coś na myśli? :>

Jak się przedmucha to zchodzą dużo dużo szybciej - 3 mm jeden trening w radomiu :P

www.propitbike.pl

9

asatp: chodziło mi o te pro motocykle ;->

jakubek

10

w tym wypadku nie ma sensu kupowac drugiego kompletu kół bo to duzo kasy mozna przecierz zmienic same opony w przerwie ;) niektórzy daja rade to zrobićw 15 minut miedzy wyścigami :)

www.propitbike.pl