1

Temat: motoRspot

Cześć, chciałem wszystkim zaprezentować projekt na którym intensywnie pracuję wraz z grupą znajomych od blisko dwóch lat. Motorspot.pl ([url]https://motorspot.pl/[/url]) jest portalem motocyklowym dającym możliwość organizowania nieformalnych ustawek, a także powiadamiania o oficjalnych imprezach, treningach, szkoleniach czy też zlotach. Portal wykorzystuje technologię map Google, co ułatwia wszystkim zainteresowanym dotarcie do celu spotkania.  W oparciu o  kod map Google możemy również dodawać ciekawe trasy, obiekty czy miejscówki.
Jak to działa?
Pomysł jest dość prosty – podczas rejestracji w portalu wybieramy typ posiadanej przez nas maszyny ,a następnie definiujemy do niej filtry powiadomień. Wszystkie te ustawienia w dowolnym momencie możemy zmieniać, usuwać, dodawać kolejne. W końcu posiadając na przykład dwa sprzęty, możemy każdy z nich wykorzystywać w zupełnie innych celach (zawody, treningi, terror itp.). Filtry te dotyczyć mogą rejonu w którym mieszkamy lub bywamy (od województwa, poprzez powiat, aż do gminy czy miasta) kończąc na celu spotkania. Dodatkowo, posiadając już jakąś bazę znajomych, możemy zawęzić filtr tylko do powiadomień od nich lub jakiejś wybranej grupy kolegów, z którymi lata się nam najlepiej. Dla zapracowanych (na przykład dla mnie) możemy wybrać opcję powiadomień o zdarzeniach które mają miejsce wyłącznie w weekend.
Zatem gdy ktoś założy zdarzenie które spełnia nasze kryteria zostaniemy o tym poinformowani na wewnętrzną skrzynkę. Dodatkowo, możemy w ustawieniach zaznaczyć by powiadomienia takie przychodziły również na adres email wskazany podczas rejestracji. Gdy jesteśmy zainteresowani danym zdarzeniem możemy do niego dołączyć lub obserwować – otrzymywać będziemy wówczas informację o kolejnych osobach które dołączyły do spotkania. W przypadku dużych imprez istnieje możliwość wyłączenia tej opcji – by nie otrzymywać niepotrzebnego SPAMU. Sami również możemy zakładać własne zdarzenia, by inni zostali o nich powiadomieni. Przy zakładaniu własnego zdarzenia w podglądzie znajdziemy informację ile osób otrzyma powiadomienie o takim zdarzeniu – aby można było jeszcze dokonać korekt (miejsca, celu, czy typów maszyn). W podglądzie może pojawić się również link do zdarzenia które założył ktoś inny a które posiada takie same ustawienia i trwa w tym samym czasie, aby ewentualnie móc do niego dołączyć.
Podobnie jak w temacie ustawienia powiadomień do zdarzeń, można dodawać filtry dotyczące tras, by otrzymywać informację o ciekawych miejscach w okolicy które warto odwiedzić. Dodatkowo trasy można oceniać, dodawać do ulubionych, dodawać w komentarzach zdjęcia, filmy itp. Tym sposobem z czasem powstanie ranking tras który wykorzystać można w swoich ustawieniach powiadomień.
Projekt jest nadal w fazie budowy BETA i może jeszcze zawierać drobne błędy czy niedociągnięcia, pracujemy jednak nad tym by jak najszybciej wszystko naprawić. Oznacza to też że wciąż jest możliwość zmian i modyfikacji w celu otrzymania najlepszego efektu. Gdyby zatem ktoś z Was miał jakieś uwagi czy propozycje chętnie wysłucham wszelkie słowa krytyki.
W następnym sezonie planujemy wprowadzić kilka ciekawych opcji do naszego projektu które mają uzupełnić jego funkcjonalność i stworzyć kompletne narzędzie dla każdego motocyklisty.
Cały zamysł projektu polega na jak największej ilości użytkowników, tylko wtedy ma to sens. Zachęcam Was zatem do rejestracji i testowania Motorspot.
Na koniec dodam, że nasz portal nie ma być konkurencją dla SUPERMOTO.PL – nie planujemy zrobienia z niego forum czy też innego serwisu informacyjnego dla motocyklistów. Portal na spełniać tylko jedną rolę: organizować czas na moto!
P.S. To dla tego nie zawsze mogę stawić się na Terrorze

2

Odp: motoRspot

SZACUN!!!!
Genialny pomysł o naprawdę dużych możliwościach rozwojowych!!!

Mam nadzieję, że jest już koncepcja jak to skutecznie wystartować bo rzeczywiście może zagrać ale pod warunkiem świadomości istnienia u dużej liczby potencjalnych użytkowników.

Potestuję i wrócę z feedbackiem :)

Pozdrawiam
Maciek

3

Pomysł genialny, konto już sobie założyłem, teraz trzeba tylko czekać na nowych użytkowników i na jakąś ustawkę zorganizowaną dzięki pomocy tego portalu :D

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

4

Bardzo Wam dziękuję :)

5

Jak na razie czekam pare dobrych minut na maila z aktywacją i echo.

Może portal się rozwinie i coś z tego będzie ;)

READY TO >> TERROR

6

W przypadku tras i google maps pomysł bardzo dobry. Jeżeli chodzi o ustawki również nie jest źle jednak jest to podebranie jednego wątku wszystkim portalom motocyklowym i tu jest problem bo są to jedne z żywszych miejsc każdej strony. Wątpię by ktokolwiek z "konkurencji " chciał współpracować. Tak czy  inaczej gratuluję zapału i życzę powodzenia.

7

Olaff, sprawdź w skrzynce SPAM - niestety nieraz się tak dzieje, że link aktywacyjny trafia właśnie tam, na PW wysłałem Ci też Twój adres podany podczas rejestracji, sprawdź czy jest prawidłowy.
Pozdro!

8

Michur napisał/a:

W przypadku tras i google maps pomysł bardzo dobry. Jeżeli chodzi o ustawki również nie jest źle jednak jest to podebranie jednego wątku wszystkim portalom motocyklowym i tu jest problem bo są to jedne z żywszych miejsc każdej strony. Wątpię by ktokolwiek z "konkurencji " chciał współpracować. Tak czy  inaczej gratuluję zapału i życzę powodzenia.

Dziękuję :)

9

założyłem konto zobaczymy co dalej

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

10

jakoś nie widzę tego projektu

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

11

A ja to widzę i czegoś takiego od zawsze brakowało. A to tylko od nas zależy, czy staniemy się częścią tego programu. Ktoś pewnie powie... ale od tego są już inne portale zrzeszające ludzi o podobnych zainteresowaniach. Każde forum ma temat o ustawkach. Moim zdaniem to jest coś zupełnie innego. Czym innym jest ziomkowanie się na siłę na specjalistycznych portalach, a czym innym jest portal na którym bez zbędnej paplaniny, bez przywitań, bez spinania... znajdziesz ludzi którzy szukają dokładnie tego co ty.  Jeśli ta strona ma mi pomóc bym w każdej chwili dnia i nocy mógł znaleźć takich samych porypanców jak ja... to wchodzę w to. Jeśli dzięki tej stronie nie będę musiał już więcej snuć się po mieście sam to... podpisuje się po tym.

Ile razy każdy z nas rezygnował z latania bo nienawidzi jazdy w pojedynkę. Zna to uczucie chyba każdy z nas. Siedzimy w domach i słyszymy za oknem zapierdalanie różnych sprzętów, to są motocykle różnej maści. A my siedzimy w domu i zastanawiamy się gdzie oni lecą, kto z naszych znajomych lata, gdzie są ustawki.

Mam 3 motocykle w garażu i 3 różne filozofie życia. Mam Cafe Racera którego klimat jest mi najbliższy. Jeśli dzięki tej stronce znajdę ludzi latających na Cafe to będę szczęśliwy. Jeśli dzięki temu będę mógł ruszyć Cafe z garażu to rewelacja :D Jeszcze raz mówię, nie chcę na siłę rejestrować się na wszystkich możliwych portalach by tylko móc się z kimś ustawić na latanie.
Piątkowy wieczór, a ja mam ochotę wyciszyć się na Cafe ale nie sam. Nie chcę przypadkowej zbieraniny... chcę ludzi na Cafe. Do tej pory tylko zbierałem nr. tel. od ludzi spotkanych przypadkowo na mieście, ale wiemy jak takie akcje się kończą. Wszystko po jakimś czasie umiera, a my nigdy nie wyciągamy tel. by zadzwonić do jakiegoś przypadkowo poznanego kolesia i pytać go czy z nami polata.
Od tego może być to miejsce.

A przecież to można rozszerzyć na klasyczne fury, na konkretne marki. W klasycznych furach siedzę od zawsze. A dopiero kilka dni temu wpadłem na przypadkowe ogłoszenie na GUMTREE w którym to się dowiedziałem, że jest takie miejsce gdzie zjeżdżają się klasyczne samochody.
Znów tu widzę szanse dla tego projektu. Ktoś zamieszczał ogłoszenie by poinformować innych o spotkaniu, zlocie, ustawce. Temu komuś... zależało no rozgłosie, na powiadomieniu jak największej ilości ludzi . Czyli jest zapotrzebowanie... są ludzie chcący się spotykać ale w konkretnym klimacie.

Moim zdaniem to nie jest konkurencja dla poszczególnych portali. Dalej ludzie będą się zrzeszać na dotychczasowych stronach i rozmawiać o sprawach techniczny, szukać porad.

Musicie to tylko dobrze rozreklamować, nagłośnić. Musicie dotrzeć do dużej rzeszy ludzi i tylko tak to może się udać.
Moim zdaniem pomysł REWELACYJNY :D

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

12

Rejestracja szwankuje. Nie dostalem powiadomienia . W spamie tez nic nie ma.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

13

dukeSebo napisał/a:

Moim zdaniem pomysł REWELACYJNY :D

Sebek, dziękuję za słowa otuchy.
Musicie wybaczyć nam błędy wieku dziecięcego, staramy się wszystko sprawdzać i naprawiać.
JERY sprawdzam właśnie tą sprawę, czasem link aktywacyjny przychodzi z opóźnieniem. Przeslę Ci jeszcze na PW adres który wpisałeś podczas rejestracji - sprawdź proszę czy nie ma tam literówki.
Jak by wciąż nic się nie działo, pisz.
Dzięki

14

Moim skromnym zdaniem, idealny pomysł na strone i to ma prawo działać, wiele osób szuka ludzi do polatania, chyba najwiecej skuterowców :D Ale jeśli rozrośnie sie ta strona to będzie naprawde spoko, ważne żeby wiele osób o tym wiedziało, bo co to da że powiem kolegom z którymi codziennie śmigam, skoro i tak nikogo nowego nie poznamy, konto założone czekam za aktywacją :D
Powodzenia życze :)

Husqy SMR-R 450

15

Świetny pomysł, przeszukałem chyba wszystkie możliwe fora żeby znaleźć jakąś ekipę na enduro z moich okolic i nic. Słychać tylko echo po lesie jak inne sprzęty latają pojedynczo ale nigdy na siebie trafić nie możemy.

Zainwestujcie w reklamę i mam nadzieję, że od przyszłego sezonu serwis już pójdzie pełną parą. Powodzenia!

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia