Odp: WallraV Supermoto Cup
Ja Smigalem Wiele razy na tym torze w zeszłym roku i było bardzo fajnie :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » WallraV Supermoto Cup
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja Smigalem Wiele razy na tym torze w zeszłym roku i było bardzo fajnie :D
to jak można na sam trening? pojeździłoby się trochę a następnego dnia popatrzyło na zawodowców:P
Brawo dla organizoatora za pomysł , tylko dlaczego dla polskim zawodnikow niem moze byc 150 ale zł. !!!!!!!!
a dlaczego ma być taniej? w niemczech każde zawody tyle stoją...jedynie dla amatorów powinno być taniej...
a dlaczego ma być taniej? w niemczech każde zawody tyle stoją...jedynie dla amatorów powinno być taniej...
a ja to kim jestem ?? pisze bo jestem amatorem , a zawodowcy to niech nawet po 500 euro płacą :P
Co do cen niemieckich to jak zaczne zarabiac tyle co niemiec to moze byc nawet po 300 euro :P
smutne ale prawdziwe, koszty udziału+koszta dojazdu+opony, paliwo etc.+koszt pobytu i robi się okrągła suma
^$%#
ja uważam ,że bardzo fajna impreza będzie i warto się wybrać chociaż pooglądać.
to nikt nie wie jak z treningami? mozna ?
Dla niektórych może i drogo, ale jakie fajne nagrody ;)
Hehe szkoda tylko ze przyjadą cwaniaki z Niemiec i Austrii z profesjonalna obsługa i sprzętem i wszystkie euro zgarną , marzy mi sie żeby ktoś utarł nosa tym niemieckojęzycznym zawodnikom
Witam Panowie,
zdaje sobie sprawe, ze koszt nie jest maly ale moze porownamy to np. z Mistrzostwami Polski Supermoto - z tymi co teraz odbeda sie w Poznaniu, a więc:
1. W Poznaniu przyjeżdżacie w Sobotę i startujecie odrazu w kwalifikacjach. Zaóżmy, że lecimy w jednej klasie (jak u nas). Czyli jedziemy Q1 15Minut, Q2 15Minut, natępnie 2 wyścigi po 12 Minut + 2 okrążenia, czyli razem mamy 58 MINUT JAZDY, a koszt paliwa, opon itd. jest identyczny ja do Kisielina. Wpisowe to chyba jak się nie mylę 180,- PLN - Czyli płacimy 180zł za godzinę jazdy, która jest rozbita na cały dzień. Do wygrania jest puchar i finito...
2. Do Kisielina przyjeżdżacie (zaóżmy) też w sobotę rano i od godziny 9.00 najpierw macie 2h rozgrzewki następnie 2 x kwalifikacje po 0,5h, następnie 2 x wyścigi po 25 okrążeń i na koniec finał 30 okrążeń = łącznie latamy 8h45Minut w Sobotę i to samo w Niedzielę. Czyli do jazdy mamy prawie 18 GODZIN JAZDY!! Nawet zakłądając, że każdy jedzie w jednej grupie i dzieląc 18h na pół daje nam to 9h jazdy za 675,- zł. I tak godzina jazdy na zawodach u nas kosztyje (675,- zł / 9h) 75,- zł. Co mamy do wygrania? Załóżmy, że wygrywa Polak - za pierwsze miejsce dostaje: 4500,- zł w gotówce, komplet opon za 1000zł, kask shoei za 2000zł, ciuchy fly racing za 900,- zł, crashpady wallrav za 400,- zł, puchar za sobotni finał, puchar za niedzielny finał i puchar za wallrav supermoto cup. Razem ok. 9.000,- zł!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jezeli zakładacie, że przyjadą "Fritze" i złoją wam dupę, to trzeba z nimi jeździć i uczyć się od nich. Jest to jedyna taka okazja, jak narazie w naszym kraju, aby można było się czegoś nauczyć.
Ja osobiście myślę, że jest wielu zawodników w naszym kraju, którzy z palcem w d.... mogą wygrać ten puchar. A nagrody będą rozdawane do 5miejsca.
Reasumując:
Zrobicie oczywiście jak chcecie, ale zamiast nażekać, że za drogo spróbujcie poprostu spojrzeć na to z nieco innej perspektywy. Cena nie jest mała, ale i nagrody są też niezłe. To ma spowodować, że do Kisielina zaczną przyjeżdżać zawodnicy z Europy, co pomoże nam uzyskać imprezy europejskie w przyszłości. Oczywiście planujemy imprezy nieco tańsze również. Zobaczymy zresztą ile zawodników się zgłosi do 03.07.09 i jeżeli zainteresowanie będzie duże, to może coś jeszcze dożucimy ekstra.
Pozdrwaiam Waszystkich i zapraszam serdecznie do udziału w WALLRAV SUPERMOTO CUP.
Rafał Waliłko
Ja tam uważam że to są zawody jak w mx w niemczech ADAC gdzie jest to bardziej prestiżowe, do wygrania więcej i TEAMy tamwybierają swoich zawodników.... nic dodać nic ująć, zawody wyższej rangi niż nasze mistrzostwa polski więc i cena większa... niektórzy z nas chcą jechać do pleven do niemiec czech na zawody... a tu zawody tej rangi przyszł do nich... szkoda tylko że jest to jedna runda... chciałbym by się powtórzyła pod koniec wakacji kiedy znów będę mógł wsiąść na motocykl...
Mam tylko pytanie kto już się zgłosił z zawodników na zawody? Bo mam zamiar na nie przyjechać, może nawet uda się wystartować... to zależy od rehabilitacji i próby na motocyklu...
regulamin i formularz zgłoszeniowy
http://www.wallrav.com/temporary/regulamin_wsc_pl.pdf
http://wallrav.com/temporary/zgloszenie_pl.pdf
Witam,
Jezeli ta runda wypali, to nastepna bedzie we wrzesniu i trzecia w pazdzierniku (pod koniec). PLanujemy punktacje z 6 finałów (czyli tak jak teraz mamy 2 finaly x 3). Jezeli wszystko wypali, to wlaczamy wtedy tv i paru dobrych sponsorów do nagród koncowych. Innymi slowy jest to test na przyszly rok, w ktorym planyjemy wraz z A. Pawelcem i ewentualnie Yamaha puchar z tzw. grybej rury. Cos na ksztalt Yamaha R1 i R6 CUP tyle ze supermoto. Uwazam osobiscie, ze jest to o wiele bardziej interesujace ze wzgledu na koszty dla zawodnikow i ilosc torow, ktore mamy w Polsce. Pozyjemy zobaczymy - Impreza 11 i 12.07.09 jest pierwsza taka u nas na torze i chyba w kraju tez, wiec nikt nie jest w stanie przewidziec co bedzie. Ahaa i czy nasza aura wreszcie dopisze.
Co do zawodników z zagranicy, to bedzie na pewno Rudi Bauer (prowadzi obecnie w mistrzostwach Austrii), klan Pawelcow sie tez zapowiedzial. Odwolano runde Mistrzostw Europy, ktora miala sie odbyc w tym czasie w Austrii, wiec niektórzy i tak mieli juz zaplanowany wyjazd, zobaczymy tylko czy przyjada do nas czy poleca do Czech - tam maja blizej. Z Belgii i Holandii tez sie paru zapowiedzialo, ze wzgledu na to, ze Schuurman BV jest sponsorem nagród i sponsoruje rowniez i tych zawodnikow. Z Niemiec jest tez zainteresowanie - Jezeli do 03.07.09 przyjda oficjalne zgloszenia, wtedy 6.7.9 w poniedzialek mozemy na naszej stronie podac zawodnikow. Teraz nie chce opowiadac bzdur...
Pozdrawiam
Rafał Waliłko
WALLRAV Racing Systems
WALLRAV RACE CENTER
Innymi slowy jest to test na przyszly rok, w ktorym planyjemy wraz z A. Pawelcem i ewentualnie Yamaha puchar z tzw. grybej rury. Cos na ksztalt Yamaha R1 i R6 CUP tyle ze supermoto.
Czy to znaczy, ze wzorem R1/R6 cup bylaby szansa na motocykl z setem wyscigowym w "cupowej" cenie :) ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » WallraV Supermoto Cup
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 76 zapytań