31 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-06 07:49:20)

Odp: Sprzedaż moto Anglikowi.

vlo napisał/a:

sebciu powiedz ty mi kochanie...

[url]http://www.youtube.com/watch?v=oOKKmyi318Y[/url]

No przestań tak publicznie... bo zaczną o nas gadać i wezmą nas na języki ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

32

Widać że w UK,nauczyli się już wiele... od naszych rodaków i na pewno nie chodzi tu o zmywanie talerzy!!!

Kupując motocykl/samochód pamiętaj o kilku prostych zasadach

1.Nie napalaj się
2.Nie płać zaliczek
3.Nie przelewaj kasy bez oglądania maszyny
4.Dokładnie obejrzyj sprzęt przed zakupem

Wystarczy na chwilę postawić się w roli "kupującego" i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy owe zasady zostały złamane.Nikt z nas logicznie myślących nie postąpił by w taki sposób chyba że...

A.Gość jest pijany.
B.Gość jest bajarzem i lubi sobie pogadać/popisać
C.Gość jest oszustem

Rozwiązanie - wszystkie trzy odpowiedzi są prawidłowe

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

33 Ostatnio edytowany przez Janik (2012-08-05 23:36:01)

Ja browara nie dostalem

"Kocham Fałki i pachnące cwajtakty"

2004 KTM 125 SX
Poszukiwania godnego SM

34

maniek-rr312 napisał/a:

Nie przelejesz sobie pieniedzy z paypal bo on musi zaznaczyc ze odebral moto wtedy siano bedzie zwolnione. A koles bedzie wpierw chcial motocykl. I tu ty mu wyslesz jego firma a on stwierdzi ze moto nie dotarlo. Paypal cofa siano a ty jestes w dupie.

potwierdzam.placilem za przedmiot kupujac go na niemieckim ebayu. placilem paypalem.poniewaz przedmiot nie przychodzil zalozylem spor i pay automatycznie kase pprzelalo na moje konto czyli zwrocil .czyli jak ma ktos paypala musi miec go spietego z jakims kontem.gosc nie mogl nic zrobic.kasa wrocila a on plakal w mejlach i prosil zebym zamknal spor on jeszcze raz wysle przedmiot.w momencie jak paczka doszla po 4 tygodniach kase wplacilem ponownie.wiec podsumowujac jezeli gosc wysyla swoja firme ktora nie istnieje lub robi jakies walki to moto dotrze do kupujacego ale napewno tego nie udowodnisz a wtedy paypal cofa kaske bez twojej woli.takze zgadzam sie calkowicie. z tego co wiem to poacy sciagaja fury a nie z polski sie sciaga.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

35

Fakt, przepraszam!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

36 Ostatnio edytowany przez Janik (2012-08-05 23:41:20)

Zglosze sie jak bedziesz sprzedawal SMC

"Kocham Fałki i pachnące cwajtakty"

2004 KTM 125 SX
Poszukiwania godnego SM

37

przekret dziala tak, ze typ chce kupic przez paypala. powiedzmy, ze sprzet jest wystawiony za 10k, typ mowi, ze przelewa kase. potem dostajemy lewego maila potwierdzajacego, ze na koncie paypal dostalismy przelew na 13-14 kola, ale kasa zostanie zwolniona. te dodatkowe 3-4 tysiace to kasa, ktora "klient" przesyla nam dodatkowo "zebysmy zaplacili jego agentowi transportowemu za wysylke motocykla. oszust bedize chcial, zebysmy przeslali za pomoca Western Union ta zwyzke za transport, ktora niby nam przeslal przez paypala. jak dziala WU to chyba wiecie, nie? wysylacie kase, a osoba odbierajaca musi podac tylko jednorazowy kod, zeby odebrac, czyli zero przypalu. potem oczywiscie okazuje sie ze na prawdziwy paypal zadna kasa nigdy nie dotarla. mialem takie oferty zarowno przy sprzedazy gixera jak i spadochronu. juz dwa lata temu na jakiejs stronie w stylu "oszustwa na allegro" znalazlem niemal 400 stron postow o przekretach opartych na tym schemacie :)

Rm-Z 450 MEOW MOTORSPORT PROJECT:
Powered by: Yosh St-R cams, STM slipper, Devil Sprinter, Braking M/C, MM 4-pot, Twenty Suspension, No-Moto MX Graphics
und gejowski lawendowy lakier :P

38

Janik napisał/a:

Zglosze sie jak bedziesz sprzedawal SMC

Jeśli tylko będzie sprzedawał przez paypala... to i ja się zgłoszę :D

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

39 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-08-06 07:29:29)

Dostalem takiego maila.

You've received an instant payment     

Dear grzchy@gmail.com

This e-Mail confirms that you have received an Instant payment of 13,500.00 PLN from Corey Johnson via PayPal MERCHANDISE  Payment  Service.

Reversals : This method of payment can not be reversed.

Status : Pending - Transport Company Awaiting Payment.

I 2 takiego maila.

Dear Grzegorz Chyćko,

You have received an Automobile Payment of  13,500.00 PLN  from Corey Johnson.

We've placed a temporary hold on the funds of this transaction

As mentioned in the receipt of Payment and as per New PayPal Automobile Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Air Express Shipping Service).

In order to complete this transaction and get the funds approved in your account. We advice you go to nearest Western Union Office, and send the extra 2,500.00 PLN to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of your Western Union Transaction Receipt (in .JPG Format).

NOTE: This is important as a security measure to ensure safety of this transaction.

Please, find below the name and address of the Transport Agent where the Funds would be sent via Western Union Money Transfer.

Click Here Locate Nearest Western Union Office

Transport Company (AIR EXPRESS SHIPPING SERVICE)

Address:        Name: DENNIS JAMESON
Company Name : Air Express Shipping Service.
Address : 10 Thomas More street,
City: London
Zip Code: E1W 1YW
Country :United Kingdom

Your Account will be credited accordingly upon the receipt of details requested . Should either be sent in JPG format or send type details as:

Sender's Name:
Receiver's Name:
MTCN:
Security Question And Answer:

You may contact PayPal customer service and Quote the Above Transfer Number for quick recognition of this transaction or reply to this message directly using the reply button in your email to submit the required information .

Sincerely,
A.Williams
View the details of this pending transaction below
Summary of this transaction
Sent From    Corey Johnson
coreyjay1960@gmail.com
Sent to    Grzegorz Chyćko
grzchy@gmail.com
Transaction ID    99K34298754387UK49

Merchandise Amount    11,000.00 PLN
Transport Charges

Total Amount

Merchandise Title    2,500.00 PLN

13,500.00 PLN

MOTOR BIKE

Transport Company: " Air Express Shipping Service "

Courier Details:        Name: Dennis Jameson
Address: 10 Thomas More Square
                   Thomas More street
City: London
Postal Code: E1W 1YW
Country : United Kingdom.    

Address Status:        Confirmed

NOTE: This is to confirm to you that the mentioned amount has been successfully transferred by the Sender and been deducted from his Account which is ready to be credited into your account and this Payment has been subjected to be a Payment for a MERCHANDISE pu rchased from you, we reserve the right to make sure this transaction is 100% Safe and Secured also to verify the legitimacy level on this transaction.

The above sum includes the transport charges and taxes as we and the Transport Company quoted for the buyer (as per PayPal MERCHANDISE PAYMENT POL ICY). You will receive a Message from the PayPal Customer Verification Department Shortly informing you on how to send the Transport Fares and Taxes to the transport company with the above Courier details as soon as possible.   

You may contact PayPal customer service by Clicking Here or reply directly to this email by using the
reply button in your e-Mail Box and Quote the Above Transaction ID for quick recognition of this transaction.

Copyright © 2012 PayPal, Inc. All rights reserved.

To sa 2 maile, ktore dostalem. I szczerze mowilac wyglada to na scieme ale nic z tym nie robie. Podziekuje gosciowi i niech spierdala. Dodajac gosciu chce zebym wyslal mu swoje 2500 zl na transport. Wiec aliwederczi roma.

KTM SMC 690

40 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-06 07:37:16)

A ja tylko od siebie coś dodam... nieco w formie moralizatorskiej. Coś w naszej mentalności jest, bo wiemy o tym, iż takie rzeczy spotykają innych ale MY przecież będziemy mieli szczęście i zrobimy interes życia. A pech... tak wiemy o nim ale ten doświadcza innych !! ;)

No i widzę, że mimo naszych ostrzeżeń podawałeś mu swoje dane do transakcji. Mnie nawet sama świadomość rozmawiania ze złodziejem odpycha ale Ty musiałeś przekonać się o tym na własnej skórze.
Wiem, wiem... już Cię wkurwia moja gadka ale sam zobacz 3 strony twej rozkminy gdy już w pierwszych postach ludzie krzyczeli OSZUST !!

Teraz ja apeluje o zdrowy rozsądek :D
Anglik szukający trupów w Polsce. No pomyślcie sami, brzuch mnie ze śmiechu rozbolał :D

41

maniek-rr312 napisał/a:

Nie przelejesz sobie pieniedzy z paypal bo on musi zaznaczyc ze odebral moto wtedy siano bedzie zwolnione. A koles bedzie wpierw chcial motocykl. I tu ty mu wyslesz jego firma a on stwierdzi ze moto nie dotarlo. Paypal cofa siano a ty jestes w dupie.

+1

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

42 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-06 07:50:15)

Anglicy sprowadzający motocykle z Polski ????? No tego jeszcze nie było !

[url]http://www.youtube.com/watch?v=oOKKmyi318Y[/url]

43

Wiem, ale co mu po tych danych. Nic z nimi nie zrobi. Przekonalem sie, nic sie nie stalo na przyszlosc nawet nie odpowiem na takiego maila. Bylem ostrozny a przeciez nikt o zdrowym rozumie nie wysyla sprzeta albo kasy bez totalnie zadnego pokwitowania. Masz kase na PayPal, ktora Ci koles cofnie to daje do myslenia, po za tym wyraznie powiedzialem, ze nic nie bede z nim zalatwial jak nie bede mial kasy w rece, kasy nie ma kolesia odprowadzilem z kwitkiem. Jeszcze raz dzieki :) Kolejny dowod na to zeby najpierw napisalac albo poszukac na forum zanim sie zrobi cos glupiego.

KTM SMC 690

44

Zatem cieszymy się... jedna duszyczka uratowana. :)
No i pamiętajcie. Wszyscy czytający ten temat w przyszłości.

Nie wiem czy nasze pokolenie doczeka się czasów w których to Europa zacznie od nas sprowadzać motocykle !! :D

Ale przynajmniej pośmialiśmy się w poniedziałkowy poranek :)

45

Prosze za pomoc:)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski