1 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-08-05 08:39:51)

Temat: Sprzedaż moto Anglikowi.

Witam moim moto zaineresowal sie gosc z Angli. Chce go brac jak najszybciej. Czy musze cos przygotowac dla niego? Jakis specjalny zestaw papierow czy wystarczy normlana umowa kupna-sprzedazy? Musze wczesniej wyrejestrowac moto? Itd co musze wiedziec jak przyjedzie. Dodatkowo gosciu chce zaplacic kontem na peypalu ktorego ja nie mam i totalnie nie wiem o co w tym chodzi. Moze ktos mi napisac jak to dziala itd, mam normlane konto w banku ale on chce zrobic przelew paypalem. Jak potem wyplacic taka kase z tego paypala?

KTM SMC 690

2

Odp: Sprzedaż moto Anglikowi.

poszukaj tematu o oszustwach

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

3

Mozesz podeslac link? O co Ci konkretnie chodzi z tym oszustwem.

KTM SMC 690

4

oszust
on niby wpłaci ci kase na paypal oczywiście bedzie to dobrze podrobiona strona paypal, prześle ci niby kase za motor i za przesyłke ,  poda ci namiar na firme kurierską jaką masz wysłac oczywiście to fikcja, ty wpłacasz kase firmie kurierskiej i czekasz a tu ani kasy ani kuriera ale przynajmniej moto ci zostanie

SM570R była a teraz???

5

hahahah grucha... nie wierze, ze zadales takie pytanie:D przeciez to smierdzi na kilometr!

Suzuki DRZ 440 SM

6

poczytaj - oszustwo nigeryjskie

http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8

Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM

7 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-08-05 10:45:35)

Ściema od razu odpuść .

Wystarczy sobie to na szybkości przemyśleć, żeby wiedzieć , że musi to być pic na wodę.

Gość z UK gdzie mają wiele więcej sprzętów co za tym idzie wybór jest nieporównywalny z naszym rynkiem i jeszcze może obejrzeć sprzęt na miejscu, chce sobie kupić moto z "jakiejś" Polski, w nie wiadomo jakim stanie od nie wiadomo kogo - absurd.

motoslide.com

8 Ostatnio edytowany przez n-man (2012-08-05 10:42:05)

:D tylko gotówka z takimi ludźmi, człowieku wyh**a Cie jak małe dziecko

Husqa smr 570

9

haha... każdy komu zależało na sprzedaży swego sprzęta cieszył się z klienta Anglika tak jak Ty ! Ale jego radość zazwyczaj trwała krótko, do momentu gdy się dowiaduje, że to tylko próba wyłudzenia pieniędzy.
Nawet z gościem nie gadaj... dziwne jest to że do tej pory nie słyszałeś o takim przekręcie. To ostatnio prawdziwa plaga w ogłoszeniach.
Pewnie nawet twój klient nie pyta się o stan motocykla, a jedynie powtarza... że zależy mu na szybkiej transakcji.
Nie daje Ci to do myślenia ?

To nie jest żaden angol, a pierdolony Nigeryjczyk siedzący gdzieś na kradzionym kompie.

Jak chcesz to się z nim pobaw i go przetrzymaj tak dla zwykłej zabawy. Ale nie podawaj mu swoich danych.

A najczęściej wybierają takie ogłoszenia do kilku tysięcy nie droższe by wykorzystać fakt... że ludziom zależy na sprzedaży bez targowania. :( Przykro mi to pisać ale niestety nie sprzedaż tak motocykla.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

10

panowie spokojnie. badzmy ostrozni ale nie popadajmy w paranoje. sam kupilem moto na ebay w uk bedac w polsce. kase chcialem przeslac paypalem ale wolalem przeslac kurierem aby potwierdzic stan motocykla. paypal ma ta wade ze trzeba zaplacic prowizje ktora nie jest mala. rozmawiac z kolesiem zawsze mozna. jak koles poprosi o jakas wplate wtedy trzeba go po prostu olac ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

11

No i jeszcze jedno. To nie jest wiedza tylko teoretyczna, gdzieś słyszałem. Ja też kiedyś cieszyłem się tak jak Ty... jest anglik który zakochał się w moim Cafe Racer. Do tej pory mam maile i smsy. Ja nieco szybciej się zorientowałem... że to pierdolony złodziej. Zacząłem szukać w necie i natknąłem się na temat w którym ludzie opisywali procedurę przekrętu.
Niektórzy nawet mają kilka takich propozycji na jedno ogłoszenie.

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

12 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-05 12:12:32)

vlo napisał/a:

panowie spokojnie. badzmy ostrozni ale nie popadajmy w paranoje. sam kupilem moto na ebay w uk bedac w polsce. kase chcialem przeslac paypalem ale wolalem przeslac kurierem aby potwierdzic stan motocykla. paypal ma ta wade ze trzeba zaplacic prowizje ktora nie jest mala. rozmawiac z kolesiem zawsze mozna. jak koles poprosi o jakas wplate wtedy trzeba go po prostu olac ;)

Człowieku ty kupiłeś, czy sprzedałeś. To zasadnicza różnica !!! Ty też siedziałeś gdzieś do tej pory pod szafą i wczoraj wyszedłeś, że nie słyszałeś o tej pladze. To nie jest żadne popadanie w paranoje. Nie rozumiem ludzi zabierających głoś w temacie o którym nie mają pojęcia !! Pewnie, doradź koledze z forum by wyłożył się na transakcji... osobiście Ci podziękuje.

Chcesz maile które zazwyczaj wysyłają tacy oszuści, zapytaj się kto miał takie propozycje. Zapytaj się ile Kula (z naszego forum) dostał takich propozycji na starego XTeka. (starego ale jarego :D)

A co najważniejsze uruchom myślenie... Angol szukający trupów w Polsce. hahah  (bez urazy Grucha nie mówię że masz trupa) :D

Powodzenia chłopaki w szybkiej sprzedaży. buhahah...

13

Potwierdzam słowa dukeSebo, dostawałem i dostaje ciągle takie maile, to czyste oszustwo tak więc najlepiej będzie jak odpuścisz sobie i zapomnisz o tym "kliencie". Pozdro

14

Do mnie nawet dzwonił koleś na komórkę kiedy sprzedawałem 950 - kę. Zaprosiłem go z gotówką a potem na piwo po udanej transakcji i się telefony skończyły.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

15

Do mnie nawet dzwonił koleś na komórkę kiedy sprzedawałem 950 - kę. Zaprosiłem go z gotówką a potem na piwo po udanej transakcji i się telefony skończyły.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"