16

Odp: Sprzedaż moto Anglikowi.

seba zastanawiam sie czy ciebie czasem nie ponosi. nigdzie nie napisalem ze kupujacy nie chce go okantowac. zalecam tylko zdrowy rozsadek przy sprzedazy i nie napalanie sie ze ktos go szybko i latwo kupi.

sprzedajac  przy platnosci przez paypal da sie wszystko zweryfikowac. problem czesto pojawia sie bo ludzie nie sprawdzaja kto wyslal maila. w tym wypadku weryfikacja czy mail z potwierdzeniem zostal wyslany przez system paypal. tak samo dziala nasze rodzime payyou na allegro.

jezeli ktos chce kupic moto bez ogladania i wyklada pieniadze to dlaczego mu nie sprzedawac. jezeli mowi ze masz dac sprzeta (tu kurierowi, firmie spedycyjnej itp) bez otrzymania najpierw kasy lub co ciekwasze sam masz zaplacic za kuriera (tez bez kasy) to jest to jawny przekret.

sam kupowalem moto i sprzedawca mial pewne obawy (i to duze) czy wszystko wypali. na ebay mialem raptem dwa kometarze bo wiecej dzialalem na allegro i jakos wszystko doszlo pomyslnie do samego konca. grunt to nie dac sie nabic w butelke. idac rozumowaniem seby kazdy chce cie okrasc. jest to rozumowanie dosyc poprawne, ktore w duzej mieze sam popieram. ale idac dalej to nie powinienes pokazywac motocykla nikomu bo "przyjada i ukradna".

przekretow i sposobow jest wiele na walek ale zachowujac zdrowy rozsadek i nienapalajac sie dasz rade go sprzedac w czym zycze powodzenia i przesiadki na wiekszego ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

17 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-08-05 17:09:24)

Koles chce dzis wieczorem przeslac kase. On placi za wszystko. Do momentu w ktorym nie bede mial gotowki na moim koncie z banku moze mnie w dupe pocalowac bo moto nie zobaczy. Jak kasa sie pojawi mozemy gadac o odebraniu moto. Dzieki za wszystkie odpowiedzi bede bardzo ostrozny. Z tym, ze gosciu chce brac moje moto jak najszybciej to troche przesadzilem bo on nie nalegal zeby to bylo juz itd, po za tym nigdy bym nie wyslal ani nie dal komus sprzetu bez kasy na koncie. Dodam jeszcze, ze umowilem sie z nim ze jak bede mial kase na moim koncie z banku to on wysle kogos po moto.

KTM SMC 690

18

[url]http://forum.supermoto.pl/topic18910-uwaga-oszust.html[/url]

XR400

19

grucha napisał/a:

Koles chce dzis wieczorem przeslac kase. On placi za wszystko. Do momentu w ktorym nie bede mial gotowki na moim koncie z banku moze mnie w dupe pocalowac bo moto nie zobaczy. Jak kasa sie pojawi mozemy gadac o odebraniu moto. Dzieki za wszystkie odpowiedzi bede bardzo ostrozny. Z tym, ze gosciu chce brac moje moto jak najszybciej to troche przesadzilem bo on nie nalegal zeby to bylo juz itd, po za tym nigdy bym nie wyslal ani nie dal komus sprzetu bez kasy na koncie. Dodam jeszcze, ze umowilem sie z nim ze jak bede mial kase na moim koncie z banku to on wysle kogos po moto.

Zatem z ogromną niecierpliwością czekamy na dalszy przebieg wydarzeń. Jak również trzymamy kciuki za powodzenie tej transakcji. Nie chodzi nawet o fakt, że dasz się oszukać na kasę... nawet wymiana z nim maili to najnormalniejsza strata czasu. Pytałeś się... to dostałeś wyczerpujące w tym temacie odpowiedzi. 10 osób Cie ostrzegło tylko jeden vlo jest innego zdania. Sprzedawaj , handluj... ciesz się transakcją.

P.s. Do VLO... napisze to samo... 10 osób mówi oszust ale Ty, ten który w życiu nie słyszał o takim przekręcie... mówi, interes życia. My Gruche ostrzegamy nie przed ewentualną utratą pieniędzy, a najnormalniejszą stratą czasu :D
Jeszcze raz panowie, powodzenie w tego typu transakcjach.

No i Grucha nie zapomnij pochwalić się sprzedanym motocyklem :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

20

dukeSebo napisał/a:
grucha napisał/a:

Zatem z ogromną niecierpliwością czekamy na dalszy przebieg wydarzeń. Jak również trzymamy kciuki za powodzenie tej transakcji. Nie chodzi nawet o fakt, że dasz się oszukać na kasę... nawet wymiana z nim maili to najnormalniejsza strata czasu. Pytałeś się... to dostałeś wyczerpujące w tym temacie odpowiedzi. 10 osób Cie ostrzegło tylko jeden vlo jest innego zdania. Sprzedawaj , handluj... ciesz się transakcją.

P.s. Do VLO... napisze to samo... 10 osób mówi oszust ale Ty, ten który w życiu nie słyszał o takim przekręcie... mówi, interes życia. My Gruche ostrzegamy nie przed ewentualną utratą pieniędzy, a najnormalniejszą stratą czasu :D
Jeszcze raz panowie, powodzenie w tego typu transakcjach.

No i Grucha nie zapomnij pochwalić się sprzedanym motocyklem :)

Sprawa wyglada tak. Umowilem sie z gosciem ze mozemy rozmawiac o jakiemkolwiek odbioze moto w momencie jak bede mial pieniadze na moim koncie z banku. Czyli on mi wysyla na PayPal ja przelewam na swoje konto w banku, wyplacam hajs w banku i wtedy on wysyla firme po moto. Jezeli tak sie nie stanie nie bedzie zadnej transakcji. Posumowujac, jesli nie bede mial hajsu w rece to nie wysle mu moto. Postawilem mu te warunki on sie zgodzil wiec przypuszczam, ze jesli wysle ta kase to nie bedzie oszustem. Sprawa się rozwiaze w przeciagu tygodnia. Nie dam sie oszukac, nie ma mozliwosci zebym dal komus moto nie majac kasy w rece.

KTM SMC 690

21 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-05 18:54:57)

Grucha, tak ja to wszystko wiem. Tylko nie rozumiem sytuacji w której to pytasz się i oczekujesz porady. W jednym momencie ostrzega Cię 10 osób i nagle okazuje się... że to Ty nas przekonujesz o słuszności podjętych przez Ciebie negocjacji i to Ty wiesz lepiej.

Moim zdaniem koniec tematu... dalsze przekomarzania w tym temacie to nasza strata czasu.

Napisz za tydzień... chłopaki mieliście racje :D

No i jeszcze jedno... wielu z nas nadal ma tergo typu maile na swoich pocztach. Nam nie musisz tłumaczyć jak wyglądają takie"pertraktacje"

Powodzenia.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

22

Ja Cie rozumiem w 100%, nie chodzi o przekonywanie was do moich negocjacji. Zaczerpnalem info i tyle :) Dam znac jak sie rozwinie sytuacja. Dzieki za pomoc, mozesz byc pewien ze bez kasy w rece moto nie sprzedam.

KTM SMC 690

23

Nie przelejesz sobie pieniedzy z paypal bo on musi zaznaczyc ze odebral moto wtedy siano bedzie zwolnione. A koles bedzie wpierw chcial motocykl. I tu ty mu wyslesz jego firma a on stwierdzi ze moto nie dotarlo. Paypal cofa siano a ty jestes w dupie.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

24

Przeciez nie dam mu moto bez kasy na moim koncie. Ja to wyraznie zaznaczylem w negocjacjach. Jak nie bede mogl przelac hajsu to niech spierdala.

KTM SMC 690

25

Oki uwazaj i powodzenia.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

26

tak z ciekawości ze zapytam co sprzedajesz?

690 SMC --> SOLD

27

[url]http://forum.supermoto.pl/topic20701-ktm-duke-ii-640-lc4.html[/url]

:)

KTM SMC 690

28

sebciu powiedz ty mi kochanie gdzie napisalem ze to nie przekret. ktos tu mowil ze powinnismy czytac ze zrozumieniem ;)

grucha jak bedziesz mial kase na koncie daj znac bo tez watpie ze ja dostaniesz. a i jak bedziesz chcial sprawdzic czy masz kase na paypal to nie wchodz przez link w mailu przeslany z potwierdzeniem przelewu tylko przez adres paypala. ja bym jednak wolal kase na konto odrazu (przelew miedzy narodowy) bo nie placisz prowizji. paypal pobiera i to sporo.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

29

Grucha, to jest wałek na 100%, koles w UK takie moto kupiłby dużo taniej i bez kosztów transportu i rejestracji...

Nawet jak będziesz miał cash w reku a on założy sprawę w Paypal ze nie dostał towaru to Paypal kasę mu odda a tobie to z konta ściągną...  ( [url]https://www.paypal-marketing.co.uk/safetyadvice/BuyerProtectionOffEbay.htm[/url] )

Jeśli jednak wyślesz, musisz na pewno mieć potwierdzenie wysłania moto od kuriera.

Jeśli chcesz to podaj mi jego numer to zadzwonię do niego teraz i spytam czy wszystko ok i czy mógłbym w czymś wam pomoc w negocjacjach ;)

Powodzenia.

30

grucha nie wpieprzaj sie w te bagno

Husqa smr 570