Temat: sprawdzenie sprzęta
czesc mozecie sie wypowiedziec co dokladnie sprawdzac przy kupnie sm jesli byscie musieli jechac po niego samemu bez doświadczenia w kupnie sm i braku mozliwosci rozkrecania silnika :) ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » sprawdzenie sprzęta
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czesc mozecie sie wypowiedziec co dokladnie sprawdzac przy kupnie sm jesli byscie musieli jechac po niego samemu bez doświadczenia w kupnie sm i braku mozliwosci rozkrecania silnika :) ?
Wiele SM jest z jakimś wałkiem w numerze VIN, warto sprawdzić dokładnie zdjęcia modelu z tego dokładnie roku, bo są minimalne różnice często. (wahacze, jakieś kosmetyczne zmiany ramy, plastików itd)
Często czasem to odrazu zauważyć, a może być to podstawa negocjacji ceny lub zrezygnowania ze sprzęta.
Inne rzeczy które warto sprawdzić:
-luz na główce ramy
-luz na wahaczu
-stan/poziom oleju
-czy jest płyn chłodniczy/woda
-warto zapytać sie kiedy był remont, poprosić o paragony czy coś. (najlepiej jak wynik poda w MTH)
- stan tarcz hamulcowych
-czy zawieszenie cieknie
-co ile regulowane zawory i zmieniany olej ( po przesiadce z szlifierki pewnie nie wiesz że w SM jakimś wyczynowym olej sie zmienia co 5-10 MTH) :)
Warto zajrzeć też do komory filtra powietrza bo może nam to dużo powiedzieć czy ktoś dbał o moto czy nie.
Ogólnie warto kupić sm-a od kogoś z forum.
Jeszcze lepiej od jakiegoś stałego bywalca forum. W dziale giełda na brak ofert w tym roku nie można narzekać.
dzieki dzieki
Dobrze oglądnij ramę, ja się wrąbałem i kupiłem sprzęt ze spawaną ramą, szczęście w nieszczęściu, że spaw mocny i bardzo dobrze trzyma.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » sprawdzenie sprzęta
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 73 zapytań