1 Ostatnio edytowany przez dragilla (2012-07-18 15:21:29)

Temat: [S] Suzuki DRZ 400-SM 2005

Siemanko,

Kolega Maciek ma na sprzedaż swoją DRZ-kę. Motocykl kupiony na forum, od Daniela Mikołajczyka (robiłem jazdę testową przy kupnie :), sprzedany bodaj za 13.500), gwarantowany przeze mnie.
Kumplowi rodzi się dziecko za 2 miesiące i potrzebuje kasy na osprzęt (foteliki, wanienki, itp.)
Na razie nie daje na allegro, bo szkoda mu sprzedawać niewiadomo komu - motocykl bardzo zadbany i świeżo po remoncie (szczegóły poniżej), więc można bajki o drz-towym braniu oleju odłożyć tam gdzie ich miejsce :) Silnik bierze owszem trochę oleju, ale jest to prawie niezauważalne między wymianami i aż sami byliśmy w szoku :)

Szczegóły ogłoszenia (od Maćka):

Witam, do sprzedania mam Suzuki DRZ-SM '05
Dodatki, które zostały zainstalowane w moto:
- praktycznie nowy gaźnik keihin 39 fcr mx + daje oryginalny z dyszmi dyno jet
- kolektor o większym przekroju z kwasówki + wolny wydech
- nowy filtr powietrza Twin Air
- przewody w oplocie przód, tył
- crash pady na ośkach
- dekle ochraniające na silnik
- kierownica renthal fat bar
- manetki progrip
- ledowe kierunki + światło stop
- tarcze i klocki w bdb stanie

Motocykl w tym sezonie przeszedł kompletny remont silnika. Części użyte do remontu były brane z wyższej półki.
Remont silnika robił Michał Demczuk, u którego można się dowiedzieć wszystkiego na temat remontu jak i tej maszyny.
W motocyklu są założone między innymi:
- tłok oraz korbowód firmy Wossner
- niższe uszczelki pod głowice
- cylinder z wersji E zwiększające kompresję
- nowe wałki rozrządu
- łańcuszek rozrządu firmy DID
- nowy układ napędowy: 2 zębatki firmy .... i wzmacniany łańcuch DID

rocznik 2005, 17000 mil
OC i przegląd do maja 2013

Dodatkowo do motocykla są koła duże koła (kompletne, jedynie trzeba przełożyć tylnią tarczę)

Cena 14.200 do małej negocjacji dla forumowiczów.

Kontakt do Kumpla : Maciek, 501034498
Jak dostanę jakieś fotki od niego to tutaj wrzucę - mam nadzieję, że jeszcze dziś.

Generalnie polecam, bo moto sprawdzone i gotowe do jazdy.

edit: Maciek był z nami w Radomiu w niedzielę (na tej imprezie - "sporty motorowe dla każdego") więc jakby ktoś miał fotki, to podrzućcie :)

edit: Fotki od Maćka: [url]http://www.flickr.com/photos/82898518@N07[/url]

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

2

Odp: [S] Suzuki DRZ 400-SM 2005

Sorki, że się tak wcinam, ale mógłbyś kolegi podpytać ile go wyszło zrobienie takiego kolektora? Chodzi o koszty samej rury oraz pogięcie tak żeby to wszystko grało.

pozdr.

READY TO >> TERROR

3

Kolektor to jeszcze Daniel robił. Niech się wypowie sam jak to przeczyta :)

4

- cylinder z wersji E zwiększające kompresję

z tego co się orientuję cylindry w E S i SM były takie same

różnicą polegała na grubości uszczelki pod głowica

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

5

Prawdę mówiąc nie wiem, bo ani ja robiłem remont, ani ja pisałem ten tekst, ale może to tłok jest z większą kompresją? Dopytam jeszcze Maćka, choć on pewnie też nie będzie wiedział :)
Generalnie uszczelka na pewno jest cieńsza, bo to jeszcze Daniel ją dał w komplecie z moto.

6

szczerze to nie pamiętam ile zapłaciłem za kolektor a jeśli chodzi o cylinder to Maciek się pewnie pomylił i chodzi o  uszczelki  pod cylinder i głowice zwiększające kompresję :).

7

Fotki: [url]http://www.flickr.com/photos/82898518@N07[/url]

8

Info od Maćka. Oczywiście chodzi o uszczelkę, która jest niższa, przez co zwiększa się kompresja. Cylinder jest wstawiony seryiny.
Dodatkowo jest nowy akumulator jeszcze (kupiony jakieś 2 tygodnie temu).

9

Powiedzcie mi jedną rzecz. Co do tej fotki: [url]http://www.flickr.com/photos/82898518@N07/7595933464/in/photostream[/url] powiedzmy, że wyciągne sobie tam podświetlenie i pytanko, czy można tak jeździć? Chciałem już tak zrobić jakiś czas temu, ale zastanawiałem się czy mogą się do tego przy kontroli przyczepić.

READY TO >> TERROR

10

Ja tak miałem też w drz z podświetleniem i się do mnie przysrali, mam nawet nagranie jak mnie zatrzymują :D

11

Mały offtop widzę :)     Podciągają to pod przepis, iż rejestracja jest nie widoczna a dwa musi być w osi przed środkiem koła. Także 50 zł mandat i w zwyż.

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280

12

WYjasnienie: wszystkie cylindry i tloki w stockowych DRZ sa takie same. Roznice pomiedzy modelami SM/S o raz E i bez E to:

Walki rozrzadu
Gaznik
Kolektor

Nie wspominam o innych moda ktore sa juz w gestii uzytkownikow(inne CDI, 3x3 airbox mod, wydech, etc)

Jesli chodzi o kolektor: szukaj, uzbroj sie w cierpliwosc i cos trafisz
Ja uwazam ze dorabianie kolektora kosztuje za duzo jesli porownac korzysci jakie daje.
Lepiej kupic pelen uklad i po ptokach.

Za jazde z tak umieszczona rejstracja jest od 50 PLN w gore do zabrania dowodu rejestracyjnego.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

13

I przydatne szczegolnie dla wydumek ;)
W tym wypadku ZAŁĄCZNIK Nr 5 - WYMAGANIA DOTYCZĄCE MIEJSCA PRZEWIDZIANEGO DO UMIESZCZENIA TABLIC REJESTRACYJNYCH

[url]http://www.policja.swinoujscie.pl/pomocnik/data/lex/Dz.U.03.32.262.html[/url]

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia.

WR 450 F
GSXR 1100

14

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2513882741[/url]

15

Witam,
To ja sprzedaję DRZ, o której Łukasz w moim imieniu pisał.
Wróciłem po wakacjach i chciałem nie trapiąc już Łukasza osobiście odświeżyć temat. Moto nadal jest na sprzedaż: [url]http://allegro.pl/suzuki-drz-sm-stan-idealny-warszawa-okazja-i2593079248.html[/url]
Moto po remoncie silnika ma przejechane ok 6-8 baków paliwa i jest świeżo po przeglądzie u Michała Demczuka.
Dla forumowiczów motocykl jestem w stanie sprzedać za 13.100
Pozdrawiam