Temat: Czy aby napewno SM?
Witam!
Ostatnio mam dość poważny problem, ponieważ coraz bardziej zastanawiam się nad Supermoto, ale dręczy mnie wiele pytań. Udało mi się trafić na wasze forum, wiec pomyślałem ( Kto bd wiedział najwiecej o SM jak nie sami jego użytkownicy)
Wiec tak, od długiego czasu zastanawiam się nad zmianą sprzętu i coraz bardziej podoba mi się sm tylko:
jeżdżę na motocyklach od ok.10 lat i były różne maszyny, same super sporty ( zx6r, gsxr, cbr, i obecnie nowa r6) I zastanawiam się czy jak przesiądę się na sm np. ktm lc4 610/40 to czy nie bd za bardzo rozczarowany mocą? ( a tak nawiasem muszę zmienić motocykl na wolniejszy-powód-kobieta)
Czy taki sm daje rade w trasie ? tzn mieszkam na terenie wiejskim i do miasta mam ok 20 km, a samo miasto jest nie za wielkie i czy takie super moto nie bd nie wygodne gdzy np dziennie bede robil po okolo 100-200 km? Czy wgl jest sens kupienia SM skoro nie mieszkam w dużym mieście a w teren nie bardzo?
Lubie bardzo czasem w weekend wyskoczyć ze znajomymi gdzieś w krótka trase tak np 150 km w jedna stronę. i czy te sm nie bd nie wygodne?
I jak z prędkościami w takim sm ?
Więc czy jest sens SM czy dalej SS ?
Z góry dziękuje za odp:)