Hmm... co to "tuningu" to z tego co ja stosuję, domowymi sposobami to będzie:
Przy praniu filtra powietrza piorę go nie tylko w benzynie. Po czyszczeniu benzyną piorę go ręcznie w ciepłej wodzie z proszkiem do prania. Nie wiem czy takie coś stosujecie, czy nie, ale wierzcie mi, że po takim zabiegu spora łyżeczka miału zawsze zostaje na dnie zlewu.
Dokładnie tak samo POPIERAM!!!
Czasami po umyciu motoru psikam wszystkie plastiki silikonem w sprayu, wtedy pięknie się błyszczy - jakby wyszedł z fabryki, a co fajniejsze błoto się tak do nich nie klei i kolejne mycie jest dużo przyjemniejsze.
"Tuninguje" jeśli można to tak nazwać bieżnie tulei łożysk/simeringów w kołach przez wtoczenie pierścienia z kwasiaka
więcej w temacie
Oprócz tego ja stosuje całe TULEJE z tzw. Brązu, sa bardzo trwałe, maja małe opory, czyli lepszy poślizg i kazdy moze zrobic je samemu, jesli umie :) i wiele nie kosztuja
[url]http://forum.supermoto.pl/topic20115-tuleje-kola-ktm.html[/url]
No i zamiast kupować slidery kół, za (jak dla mnie) chore pieniądze, wykorzystałem do ich zrobienia kółka z wrotek dziecięcych i sztangę gwintową - całkiem fajnie się to nawet prezentuje, a co fajne, sporo materiału do zjedzenia.
fotka, A jesli chodzi o slidery to ja kupuje laske z teflonu i sam sobie dorabiam, ale to pewnie wychodzi drozej niz kółka od deskorolki :(
Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)