46

Odp: Husqvarna SM 450!

derken napisał/a:

a nie wiesz kto z forum ma CRF?

dukeSebo - z nim pogadaj lub przejrzyj jego posty odnośnie CRF

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

47

Ooo tego to nie wiedziałem ;p

Bez moto...

48

CRF na pierwsze moto? Albo nie wiesz co to jest za moto, albo jestes tak odważny, serio.
1000 zł nie starczy Ci na sezon na utrzymanie. Olej zmieniasz co 600 km czyli co 2 tygodnie przy Twojej jezdzie.
Co miesiąc filtry. Jak byś jezdził 20 tygodni w roku to masz.
40 zł razy 10 (oleje)
Filtry po 20 zł 5 razy w sezonie.
Sprawdzanie zaworów jak sam ogarniasz to masz darmo.
Olej w skrzyni jakies 40 zł z 5 razy w sezonie.
Klocki, tarcze to nie koniecznie raz na sezon, ale może sie okazać ze tak.
Na pierwsze moto szukał bym jednak czegoś innego niż wyczyn.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=FJhM7Nx-OC0&feature=youtu.be[/url]
Myśle że na pierwsze moto zdecydowanie za duzo mocy :)
Ale to Ty kupujesz wiec i tak zrobisz po swojemu :)

Husqy SMR-R 450

49

Chłopak kupuje oczami i niczym poza tym.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

50

zobacz ile jest ogłoszeń na allegro w których ludzie wprost piszą, że sprzedają CRF bo jest za mocna. Jak kupujesz CRF na pierwsze moto bo wcześniej jeździłeś na quadzie to wkrótce do nich dołączysz (to optymistyczna wersja).

DRZ to sprzęt który jest ci potrzebny.

Husaberg FS 650

51

Nie wiem jak mocna jest Crf, bo nią nie jeździłem, ale po przesiadce z wr 125x na obecnego Ktm przez pare dni z nim walczyłem i chodziło mi po głowie czy czasem nie kupiłem za mocnego.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

52 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-07-03 09:44:38)

derken napisał/a:

no wiem wiem tylko ze chcialem z kims pogadac kto ma CRF a jego aktualnie nie ma ;]

Jeśli chciałeś pogadać o CRFię to śmiało. Widziałem twoja wiad. ale zupełnie nie zrozumiałem jej sensu. Myślałem że wiadomość adresowałeś do kogoś innego.

Nie śledziłem tego tematu a pisałeś tylko o tym, że w przyszłości chcesz kupić drugi komplet kół.

Odzywaj się to pogadamy :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

53

śledzę ten temat i hacker33 dobrze go podsumował..

Suzuki DRZ 440 SM

54

Heh, ja trzy lata upalałem DRZ w terenie i do samego końca nie umiałem jej wykorzystać na 100%, a jeżdżę z małymi przerwami 20 lat prawie, tutaj gość który na moto nigdy nie siedział twierdzi, że mu się znudzi po tygodniu, nieźle.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

55

derken napisał/a:

nie wiem czy to cos znaczy ale od małego jezdze na quadach ;p ( teraz honda trx450ex, i can am renegade 800)

a jak z ta eksploatacja hondy przy powiedzmy 250-300 km tygodniowo?

Właśnie tu tez jest fajny EXC [url]http://otomoto.pl/ktm-sx-ktm-525-exc-sx-supermoto-M2874533.html[/url] tez sie nad nim zastanawialem ale z Warszawy a od Częstochowy to kawałek drogi ;]

To ze jezdziles na quadach nic ci nie daje, poza tym ze nie bedziesz szukal biegow myslal o sprzegle, ruszeniu itp. zasad. Technika jazdy jest zupelnie inna. Po mojej przesiadce z quada na dr-z kumpel malo co bokow nie pozrywal jak zobaczyl moje łamanie sie w zakrety(jak kaleka i do tego z dupa schodzilem zeby robic przeciwwage jak w osce). Po przesiadce na dr-z wydawalo mi sie ze to pocisk w porownania do quada, przejezdzilem drezyna rok nauczylem sie co i jak i dopiero porwalem sie na ktm-a nad ktorym i tak z asanawialem sie czy nie za mocy. Wiec nie patrz na takie sprzety na poczatek bo urwa Ci jaja przy samej dupie i bedziesz mial w najgorszym wypadku pamiatke do konca zycia, i skoro twierdzisz ze jestes rozsadny to wez to sobie przemysl jeszcze raz na spokojnie i podejmij wlasciwa decyzje.Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

56 Ostatnio edytowany przez derken (2012-07-03 13:10:56)

od wczoraj nie zaglądałem do tematu, teraz widze ze jednak wszyscy odradzaja CRF, poslucham was.
Całkiem mozliwe ze sprzet wybieram oczami bo malo co sie na tym znam,

tutaj jest taki sprzet zna ktoś moze, mam niedaleko to moze wybiore sie i przejade i zobacze co i jak czy mi odp itp. a ile moze kosztowac przerobienie go na SM ??
[url]http://allegro.pl/suzuki-drz400-stan-idealny-warto-i2439395911.html[/url]

mówie ze nie mam doświadczenia SM, tak to jezdzilem na kostkach wr426, i na r6.

57

derken napisał/a:

mówie ze nie mam doświadczenia SM, tak to jezdzilem na kostkach wr426, i na r6 -.-

Ale jeżdziłeś, czy się przejechałeś? To bierz jakieś LC4 lub Huske 610 jeżeli boisz się o serwis i tyle, bo mniejsza waga+większa moc=częstszy serwis

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

58

Jeździłem jeżdziłem

Teraz juz nie wiem co kupowac LC4 czy DRZ, wiem ze LC4 duzo ciezszy ale wiekszy v-max.
A ktory bardziej zrywny?

59 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-07-03 15:23:43)

Nie patrz na v-max, supermoto nie jest do zapierdzielania 250km/h albo lepiej. Ja bym bral Drz

KTM SMC 690

60

rozumiem do czego jest sm ale chcialbym zeby tak 140-150 szlo bez problemu