16

Odp: STUNT na SM vs. PIES

domin159 napisał/a:

No i według większości osób tak jak ktoś napisał "ścig to ścig", tak się przyjęło, do tego przepisy na zawodach oraz to, że na szlifierce wygląda to bardziej spektakularnie. Z moich znajomych mało kto ma pojęcie o SM jednak dla każdego ścigacz to prawdziwy moto a te 50km na papierku które masz w SM nie robi wrażenia a jak masz 150KM to już inna gadka. Jak ktoś się zapytał jaki V-max mają motocykle supermoto to po usłyszeniu odpowiedzi powiedział, że to gówno jak się do 200 nawet nie rozpędza.

na tak ograniczonych ludzi szkoda czasu...

17

tabul napisał/a:
domin159 napisał/a:

No i według większości osób tak jak ktoś napisał "ścig to ścig", tak się przyjęło, do tego przepisy na zawodach oraz to, że na szlifierce wygląda to bardziej spektakularnie. Z moich znajomych mało kto ma pojęcie o SM jednak dla każdego ścigacz to prawdziwy moto a te 50km na papierku które masz w SM nie robi wrażenia a jak masz 150KM to już inna gadka. Jak ktoś się zapytał jaki V-max mają motocykle supermoto to po usłyszeniu odpowiedzi powiedział, że to gówno jak się do 200 nawet nie rozpędza.

mam nadzieję, że tylko źle zrozumiałem twoją wypowiedź ale nie twierdzisz, że ja jestem ograniczony tylko ludzie którzy uważają, że moto które nie leci 200 to gówno?

http://www.youtube.com/watch?v=uteflmsM48A&feature=youtu.be

18 Ostatnio edytowany przez tabul (2012-06-30 09:27:34)

domin159 napisał/a:
tabul napisał/a:
domin159 napisał/a:

mam nadzieję, że tylko źle zrozumiałem twoją wypowiedź ale nie twierdzisz, że ja jestem ograniczony tylko ludzie którzy uważają, że moto które nie leci 200 to gówno?

to drugie oczywiście

19

Coś w tym pewnie jest, z moich biednych numerków na papierze też się ścigaczowcy nabijają. I że pod dyskoteką nie robi wrażenia na małolatach:P Ja się śmieję na dziurawych drogach, schodach i krawężnikach;] A wracając do tematu może się mylę, ale ścigacz z racji rozmiarów ma więcej "punktów podparcia", np. wgnieciony bak, przez co można więcej trików wykombinować

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

20

ooo, dobra uwaga. W SM'ie w sumie tego nie ma... Ale i tak SM górą (Ryan Moore, Marat Kankadze). O wiele bardziej mi przypada do gustu stunt na motocyklach typu SM ;)

Będzie 690 niebawem

21

Elo. Kolega probowal stuntowac na mociaku i po jednym sezonie kupil kawe i przerobil na psa.
Jego zdaniem jak ktos sie chce bawic w stunt to tylko na dresbajku.

Jol

22 Ostatnio edytowany przez MartinezKtm525 (2012-10-04 06:12:15)

rafal223 napisał/a:

ooo, dobra uwaga. W SM'ie w sumie tego nie ma... Ale i tak SM górą (Ryan Moore, Marat Kankadze). O wiele bardziej mi przypada do gustu stunt na motocyklach typu SM ;)

Jeszcze Wheely Boy na Ktm-ie 530 :) Tez Gosciu wymiata!!! Ja uwazam ze sie da , tylko pewnie jest trudniej to wszystko opanowac:) Ale itak wyrazam swój szacun dla takich ludzi co próbuja Stuntu na SM :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)