1

Temat: Wydech Do DRZ ?

Witam.

Zastanawiam sie nad kupnem wydechu do DRZ.
Chcial bym kupic jakis fajny. Ale nie wiem jaka firme wybrac bo jest tego troche ... ale z tego co zauwazylem drz'ty sa z Yoshimura lub Leo Vince.
Mialem kiedys Kawe KLX 300 R i tam mialem CRD ... fajnie brzmial ale sasiedzi mnie znienawidzili wiec teraz chcial bym kupic cos bardziej do urzytku drogowego.

Przy wymianie wydechu maszynka powina dostac z 4 - 6 konikow wiecej nie ?

Moze mi ktos poradzic ?

2

Odp: Wydech Do DRZ ?

Proponuję popatrzeć w archiwum. Było już dużo na ten temat.

3

Temat deja vu.
Dobrze jak byś podał więcej szczegółów - jaka kwota? sam tłumik czy cały wydech? Miewam, że ma być cichy tak?
Dostępny w PL czy za granicą.
Ogólnie polecam na początek youtube do posłuchania jak co i z czym brzmi? Są filmiki z Yoshi, Leo Vince i FMF.
A później się pytać o konkrety.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

No wiec szuaklem postow o wydechach i nie znalzlem nic ... jedynie , cos tam pisalo o wydeszku arrowa do Huski.

Wiec tak przesluchalem sobie wydeszki na youtube.

Podoba mi sie Yoshi , FMF , Akrapovic ... natomiast ten Leo Vince x3 .... to tak srednio .

Oplaca sie kupic wydech uzywany ?

No ile kaski trzeba na cos takie przeznaczyc ? Za 800 zl uzywke mozna by juz kupic

Przejzalem sobie ceny ... kurde w tej polsce szaleju sie najadli ...

Mysle nad Yoshimura RS-2 Lub FMF  Power Core 4.

Ale najprawdopodobniej bede zamawial z ebay USA albo UK .

Kolanko tez by sie przydalo wymienic ? Czy wystarczy sam wydech ?

5

kolanko - kolektor generalnie jeśli z tytanu to wiadomo, że lżejszy.  Na pewno jest lepiej wykończony - większa średnica, wypolerowane kanały, gładkie spawy wewnątrz.

SMR 505

6

Wydech FMF Power CORE 4 ... bedzie sie nadawal.

Bez kolektora moge go miec ze stanow za 1100 zl z przesylka ... w polsce na allegro jest po 1900 zl.

7

KOmin ma byc do E, S, czy SM ?

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

8

SM

9

Jesli to SM to wysyp wicej PLN i kup kompletny set razemz kolankiem. Jesli kupisz sama kocowke to poza efektem dzwiekowym nie bedzie niczego wiecej.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

10

Aha ... no to lipa . W ten sposob namowiles mnie zeby nie kupowac wydechu przez najblizszy czas . Bede musial sie cieszyc oryginalnym.

Czyli tym sposobem zamykamy temat :)

11

koło gorzowa jest człowiek który za pół ceny a nawet poniżej wyspawa ci końcówke tłumika miałem taką w sm i brzmiało to rasowo ale będzie to tylko efekt wizualny i dzwiękowy jak znajde to ci podżuce jaki numer do niego gość jest z barlinka. pozdro

12

Oki mozesz podeslac na priva. Dzieki

13

Mam do sprzedania oryginalny wydech do DRZty SM, jeżeli ktoś by nie chciał swojego wydechu rozpruwać, albo mieć dwa - cichy i rozpruty to z chęcią sprzedam takie cudo. Wydech z przebiegiem 6 tyś km.
Pzdr.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

14

Jaka kwota ?

15

200??

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE