1

Temat: Suzuki DRZ 400 SM ???

Witam !

Oglądał ktoś może ten motocykl. Na allegro są dwie aukcjie jedna pozostała 1 dzień druga 13 dni, dziwi mnie to bo te motocykle schodzą jak świeże bułeczki może ma ktoś jakieś informacje na jego temat. Zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy na darmo nie będę jechał tylu kilometrów. A może ktoś z was mieszka niedaleko i mógłby zerknąć ?
:-)

http://www.allegro.pl/item598497453_suzuki_drz_400_2007r_okazja.html

Z góry dzięki !

Pozdrawiam !

2

Odp: Suzuki DRZ 400 SM ???

Powiem Ci że ta aukcja to już kolejny raz jest wystawiana a amatora na kupno jak nie było tak nie ma :/
ale ogólnie dołączam się do prośby

Pozdrawiam

ciężko jest żyć lekko...

3

Pierwsze co się rzuca w oczy to (chyba że to wersja na inny rynek niż europejski):
Lampa tylna z kierunkami (w serii są takie jak z przodu, jak można było wstawić taką kaszanę jak z simsona? ;>)
wydech nie z serii, zastanawiam się jeszcze nad zadupkiem czy nie był wymieniany co sugerowało by upadek na barana.

jakubek

4

To wersja Chamerykańska, więc tylna-obleśna lampa seria, wydech seria.

5

Z tego co ja się oreintuję to firma która wystawiła motocykl importuje motory ze Stanów Zjednoczonych dla tego chyba ta różnica w światłach cała reszta na zdjęciach wygląda zacnie fajnie byłoby obejrzeć ale troche za daleko... czekam na dalsze opinie :-)

agent_ Ty mi się nie czaj na niego hehe :-)

Pozdrawaim !

No dokładnie tak jak piszesz Kildow. Ale to, że seryjne mi nie przeszkadza... a może jakieś zarzuty co do amerykańskich wersji ? I co sądzicie o wachaczu ?

6

No jak amerykańska to wszystko jasne ;-)

jakubek

7

Nie no zaraz se torbe odstrzele. Niedługo te dizzle rizzle zizzle będą darmo oddwać. Ja w zeszłym roku kupiłem z takim samym przebiegiem, ale z '05r. za 4k więcej. Fakt, że brzebieg miałem udokumentowany a wogóle to maszynka była używany do testów emisji hałasu i spalin. Ciekawe czy chamerykańska wersja też ma zaworek przy zbiorniku z pozycją PRI zamiast OFF tak jak jest w mojej Suzi sprowadzonej z  Canady, strasznie upierdliwa rzecz jak się samemu serwisuje maszynke. Tak wogóle to wydaje mi się, że w tym egzemplarzy jest twardsza sprężyna w tylnym amorze normalnie pakowali żółte bo gradacja twardości jest chyba na całym świecie taka sama niezależnie czy sprzęt ma 2 czy 4 koła, czyli im ciemniejszy kolor tym twardsza. 

Suzi DR-Z 400 SM > Niestety sprzedana i pluje sobie w zęby...

8

Miałem DRz tkę SM. Wg. mnie kolor sprężyny zależał od roku produkcji. Miałem '07 i była też czerwona. 05 i 06 miały żółte . No spotkałem jeszcze białe ale tylko w SM biało / niebieskich . To były ostatnie modele. Wg. mnie ceny używanych DRZ bardzo dobrze się utrzymują bo SM już nie produkują a moto jest zacne.

9

to tak z tego co widac na zdjęciach to nie ma do czego oka przyczepic???

W końcu udało mi się dorwać kilka zdjęć więcej... był szlif na lewą strone ale nie za groźnie to wygląda może ktoś ocenić silnik i rame i podpowiedzieć coś bo w sumie kasa już w kopercie przygotowana...

http://wyslijto.pl/plik/d3sw3tl5ll

Pocdrawiam !

10

Chlopaki to jest supermoto. Normalne ze taki motorek lezal na asfalcie przynajmniej dwa razy :). Jak nie to uzywany rekracyjnie byl. Co do wersji amerykanskiej to wcale nie uwazam ze tylna lampa jest oblesna ... moze dlatego ze sam mam Hamerykanska wersyje :).  A co Do tego Zaworku PRI a OF ... PRI to znaczy ze jest caly czas podawane paliwko ... wiec jak masz ja w satnie spoczynku to lepiej zaworek miec usatwiony na RES.