16

Odp: Handbary

daniken napisał/a:

[url]http://allegro.pl/handbary-z-aluminiowym-rdzeniem-cross-enduro-i1393235473.html[/url]

Ja mam w swoim moto takie zainstalowane. Parę niegroźnych gleb przeżyły i jak narazie są tylko podrapane. Nie mam powodu by na nie narzekać :)

hehe tez takie miałem i się pogięły w pizzz duuu :D a plastik popękał

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

17

Raczek napisał/a:

hehe tez takie miałem i się pogięły w pizzz duuu :D a plastik popękał

Się zobaczy :) jak na razie się trzymają.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

18

Ma ktoś z Was może w Deerzecie oryginalne handbary takie jak np w tej deerzecinie [url]http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-supermoto-M2330198.html[/url]  Jestem ciekaw jaki koszt i jaka wytrzymalosc ich jest? Czy warto je kupic? Potrzebuje zalozyc w swojej i wlasnie zastanawiam sie nad oryginalnymi, i nad ZETy. wypowiedzcie sie. pozdro

Black RiDeR

19 Ostatnio edytowany przez Bondek (2011-01-14 20:21:16)

miałem podobne markowe (acerbis chyba) i przy którejś glebie plastik nie wytrzymał. handbar się złamał i przy okazji połamał mi małego palca (nie mogę go teraz wyprostować). nie polecam plastików ani tanich podróbek. obecnie mam zetę i pomimo że zeszlifowane o asfalt dość mocno nawet nie zmieniły kształtu. moim zdaniem warto wydać 200 czy 300 zł na dobry produkt.

mam dokładnie takie:
[url]http://allegro.pl/zeta-oslony-dloni-handbary-alu-cross-enduro-atv-i1413775582.html[/url]

można do nich dokupić listki z kierunkami :)

o takie:

[url]http://allegro.pl/zeta-kierunkowskazy-led-z-oslonami-cross-enduro-i1413775606.html[/url]

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

20

a nikt nie miał styczności z tymi taniochami ale z metalu lub z team 10 ?

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

21

ktoś opisywał na forum to tanie badziewie, ponoć nie zdążył zamontować jak mu się to rozleciało.
ogólnie każdy decyduje sam, jak chcesz tanio to kupuj.

22

Handbary mają chronić Nasze dlonie więc warto troche dolożyć i kupić coś lepszego.

23 Ostatnio edytowany przez Bondek (2011-01-14 22:02:58)

handbary mają chronić nasze klamki do ochrony dłoni polecam rękawice.

btw. moje klamki są dużo więcej warte niż bary.

24

dzeki Bondek, jestes kolejnym uzytkownikiem, ktory zadowolony jest z ZEt, chyba jednak tez sie na nie skusze:)

Black RiDeR

25

only zeta !  latam na nich od lat  , scigam sie rowniez na nich i sa  neizniszczalne ! naet oryginalne handbary ktm'a nie sa tak pancerne

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

26

Też mam zety i jestem z nich zadowolony. No i wygląd też za nimi przemawia. Z całą pewnością polecam ;)

SUPERMOTO - ma być głośno, niewygodnie i harcorowo !!!

27

a pasuja bez problemu do oryginalnej kiery w deerzecie, czy trzeba motki jakies robic?

Black RiDeR

28 Ostatnio edytowany przez szakul (2011-01-14 23:50:56)

Ja również posiadam handbary ZETY wraz z plastikowymi osłonami.. Mają taki kształt, że nie wyłamią łap po koźle :)
Poza tym masz tam 2 rodzaje tulei rozporowych - pod cieńszą i grubszą kierę (fabryczna kiera miała o wiele cieńsze ścianki w porównaniu do kiery renthal). Dodatkowo jest tam plastikowa podkładka, która zapobiega dostawaniu się piasku itp. pod rolgaz. Miałem już okazję przetestować je i uratowały rękę i klamkę po glebie, nie ma śladu :D
Polecam również piankowe osłony na manetkę. Pomimo jazdy w rękawiczkach są bardzo przydatne.

@EDIT
Nie wiem jaka jest kiera w DRZ ale mocowania mają bardzo dużą regulację więc powinno pasować. Masz możliwość regulacji kąta i długości.. bez problemu pasowało do moich obu kierownic.

To ta kiera ze stałą rozpórką?
Zaraz zmierzę to Ci powiem czy będzie pasować.

Ok. 26 cm od końca kierownicy w linii prostej.

Post's attachments

Attachment icon 20110114261.jpg 390.99 kb, 70 downloads since 2011-01-14 

Attachment icon 20110114264.jpg 796.99 kb, 74 downloads since 2011-01-14 

29

a dla odwaznych i potrzebujacych trwalosci niczym w czołgu polecam wklejenie kolków do kierownicy na klej aluminiowy

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest