Odp: Kalkulator przelozen
Manual prawdę Ci powie:
INSTRUKCJA OBSŁUGI <-KLIKNIJ
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Kalkulator przelozen
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Manual prawdę Ci powie:
INSTRUKCJA OBSŁUGI <-KLIKNIJ
według kalkulatora w drz400sm 13/44 max predkosc to 106??? chyba ze cos namieszałem ?! (według tabeli) seria ma 15/44 ??
za hu...a pana nie wiem jak to ogarnąć jak ktoś może to pomoże : mam 13/44 i jak te cholerne kiosy na biegach obliczyc!!! dodatkowo mam ang.licznik i kola od sm nie wiem ale jakies przekłamania są bo idzie 95 mil a to jest prawie 153 kilosy !!!! a wydaje mi sie jakbym okolo 120 lecial
.
spoko dzieki! a ktos ten kalkulator ogarnia? chodzi mi o wyliczenia predkosci na biegach przy doborze róznych zębatek?
No a czego tam nie rozumiesz?
No a czego tam nie rozumiesz?
wszystkiego!!! w które rubryki wpisywać ilość zębów tył/przód itd...
ja pierdziele łątwiej sie tego juz zrobic nie dało.... wybierasz z listy swój motocykl ładuja ci sie parametry potem tam gdzie masz
Final Drive Ratio
Front / Rear
uzupełniasz takie jak sobie wyśniłes i heja tylko ze ty pewnie masz przerobionego enduraka na sm wiec i rozmiar kół musisz zmienic ale tego mi sie opisywać nie chce
ale zes wytłumaczył stary... tyle to ja też wiem od bladego rana wpisuje na ustawieniach drz400sm 13/44 i wychodzi 106kmh i juz olać moje koła chodzi mi o typowy sm dobra h*j z tym!
dobra juz jestem mistrzem w tym :D
no to sie nie dziw to suzuki jest i na mj gust to jest 152 przy 9k obrotów ;)
hah na tej stronce z przełożeniami niema kx takiego jak mój ale mam dwa rodzaje na tył 39 zębów i 42, z przodu siedzi 14, latałem w traski po 400 km swoim na 14/39 i 120 km/h bez problemu stałą jeździł a jak się odkręciło to według licznika u kumpla w plastiku było ok 165 km/h, 42 zakładałem jak poszaleć się w mieście chciało i tak do 120 km/h to żaden plastik nie dawał mi rady albo kumple ciency poprostu ;p
policzy mi ktos do rmz450 k5? :) bo cos dziwnie pokazuje. zebatki 15/46 ;]
Ja chyba jestem głupkiem, bo ten kalkulator mi dziwne rzeczy pokazuje.
Mam w DRZ SM zębatki 14/49 i wczoraj na S8 (oczywiście w need for speed na konsoli) skulony jak baranek jechałem licznikowe 130km/h. Wg kalkulatora miałem prawie 10.000 obrotów??
To w ogóle możliwe w DRZ?
Czy ktoś mi pomoże (proszę ładnie jak amator) ustalić na jakie zębatki mogę zmienić żeby zachować długość łańcucha jaką mam? (nie wiem jaką, kupiłem jak jest). Chciałbym zwiększyć vmax o jakieś 10km/h, na razie jedynki prawie jakbym nie miał..
Lepiej zmieniać sam przód, sam tył, czy obie? Ładnie proszę o pomoc :)
zmieniając przód oszczędzasz kasę bo jest ona najtańsza i w zupełności wystarczy wymienić właśnie tą , o 1 ząbek powinno dać twój wymarzony efekt :) ale jak piszesz ,że prawie nie masz jedynki to może daj ze 2/3 ząbki więcej , dla pewności poczekaj na opinie innych lub sprawdź na kalkulatorku
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Kalkulator przelozen
Wygenerowano w 0.107 sekund, wykonano 87 zapytań