Temat: Obroty - KTM 690 SM 2007 luz na rollgazie
Witam Panowie,
posiadam od niedawna KTM-a 690 Sm z 2007 roku. Jest to mój pierwszy motocykl z silnikiem LC4 i nurtuje mnie jedna rzecz.
Czy normalnym zjawiskiem jest to że jak stoję na światłach z wbitym pierwszym biegiem(wciśnięte sprzęgło ) to obroty są na poziomie powiedzmy 2,3 - 2,5 tys obrotów ? Po wbiciu na luz po powiedzmy dwóch sekundach schodzi do 1,8 . Dodam że motocykl ma założone
dedykowane wydechy akrapovica ( podobno w salonie została wgrana mapka pod nie - motocykl nie gaśnie, pali od strzała obroty minimalnie falują ).
P.S
żeby nie zakładać nowego tematu - jest możliwość bez zmiany poprowadzenia linek gazu ustawić minimalny luz na rollgazie ( ledwo wyczuwalny ) tak żeby przy skrajnym skręcaniu kierownicą w prawo nie było problemu z wracaniem linki ? Regulowałem z 30 razy i jak już znajdę odpowiadający mi luz to zawsze albo rolgaz nie wraca do końca albo jest na tyle napięty że prawie wgl nie chce wrócić - tyczy się to ułożenia kierownicy skrajnie w prawo - w lewo i na prost obija bez zająknięcia.
Pozdrawiam
Michał