Odp: Kupię WR250X
A oprocz sprawdzania zaworow itp robiles cos przy nim? Sorry za brak polskich znakow ale Win francuski
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Kupię WR250X
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A oprocz sprawdzania zaworow itp robiles cos przy nim? Sorry za brak polskich znakow ale Win francuski
co robi ktm 690 w temacie kupię wr250x ? XD
co robi ktm 690 w temacie kupię wr250x ? XD
Pomylilem zakladki w przegladarce i wkleilem nie w ten temat co trzeba xD
johny_55 napisał/a:Nie mieszaj mu już w głowie bo zaraz będzie miliard pytań odnośnie EXC itp itd bo to jednak EXC stanie się najlepszym wyborem dla niego ... xD
EXC jest zawsze najlepszym wyborem :)
A przebiegi to różnie. Przez 3 sezony zrobiłem 210mth, czego 140 w pierwszym :D
Tuż za WR450 :)
Lukas z waszymi zabawami z zaworami, znikającym luzem, odkręcającymi się śrubkami, latającymi częściami po silniku. Niech ch*j strzeli te KTM-y. Serio. I to nie był przypadek a PRZYPADŁOŚĆ. Także polecam, jak potrafisz sam rozłożyć silnik na czynniki pierwsze + UMIESZ ustawić luzy zaworowe.
Przez 200mth w zasadzie nie musiałem zaglądać do zaworów, a w KTMowych śrubkach to sam wiesz ile to pierdolenia. Jak Ci się odkręciło w Koszalinie, jak w Poznaniu znów był FUCKup. i podobna historia w SMR co tytanowe zawory wyklepywały się z 10mth ;)
Gdyby nie to, że sam robisz moto, to by Cię ch*j strzelił a moto by wylądowało w Wiśle.
Masz dobrą pamięć, ale nie do awarii ;)
Tak jak Mally pisze, tylko WR. Narazie szukam WR250X a gdybym planował kiedyś większą moc/moment to bym celował w WR450. Części trochę droższe niż do KTM ale tej jakości i bezawaryjności japonii nic nie przebije.
No w Koszalinie odkręciła się nakrętka od popychacza zaworowego, a dopiero w Poznaniu składałem. Potem wymieniłem popychacz bo w tamtym się wyrobił gwint (profilaktycznie zmieniłem wszystkie), nowe nakrętki i od tamtej pory spokój. Poza akcją z tą nakrętką nie było innych awarii. Poza tym przez ten czas co do silnika to wymieniłem tłok, łańcuszek rozrządu i uszczelniacz kopki i zębatki.
Nie chodziło o to, że polecam Exc, chodziło mi o to, żeby wreszcie coś kupił. Jak nie będzie pasowało to zawsze można sprzedać i kupić coś innego. Ale serio jeżeli szuka czegoś przy czym nie trzeba praktycznie nic robić to wr250x ;)
Tak, dokładnie, ma być w miarę lekkie i żeby nie trzeba było za wiele grzebać. Przerobiłem teorię chyba wszystkich modeli i ni w pysk ni w oko, ale zawsze wypada mi na wr250x. Chyba najlepsza opcja wejścia świat sm.
Od kolegi Shonek wiem, że na WR250X można się świetnie pobawić, a serwisowy spokój zapewniony.
No i standardowy setting zawiasu już jest pod moją wagę (ok 70-75kg) więc najchętniej kupił bym z seryjnym nie kombinowanym zawiasem.
Jest jeszcze coś takiego [url]https://www.olx.pl/oferta/idealny-kawasaki-klx-250-CID5-IDsYj7H.html#ef6632e834[/url]
[url]https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-wr-yamaha-wr-250-x-supermoto-ID6BuNs2.html?[/url]
tę wr'kę widziałeś? jest w oryginalnym set up'ie
W KLX nie da się wymienić samego korbowodu jak by co.
Co do wuerki przedstawionej przez Żabę to nie chciał bym moto od handlarza.
Czyli NASHMAN pozostało tobie kupić wędkę na rynku i chodzić na ryby bo w Polsce brak dla Ciebie Moto .
bez czytania calego posta napisalbym po prostu chlopie odpusc sobie wr, kup sobie drz i tyle :)
Ale pomyślcie jaka to będzie radość, jak za 3 lata znajdzie tą wymarzoną ćwiartkę. Po takim czasie bez moto, będzie musiał się przyzwyczaić na nowo, więc słaby silnik WR będzie dodatkową zaletą.
A Ci wszyscy, którzy kupili w tym roku wyczyny, po 3 latach bezawaryjnej jazdy, będą się zastanawiali nad pierwszym większym serwisem. No bo w sumie dlaczego by nie zrobić dla spokoju ducha :D
Nie wiem co macie do handlarzy.
Ja najlepsze sprzęty kupowałem od handlarzy. A największe gruzy od prywaciarzy:D
Co do wuerki przedstawionej przez Żabę to nie chciał bym moto od handlarza.
z takimi uprzedzeniami to naprawdę moto nie znajdziesz, bo zawsze będzie coś co Ci nie pasuje... pojedz i zobacz, na zdjęciach wygląda na dość zadbaną... moim zdaniem lepiej już kupić sprowadzoną od handlarza niż zjeżdżoną w Polsce przez kilku młodych gniewnych :p
a i handlarz handlarzowi nie równy
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Kupię WR250X
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 75 zapytań