1

Temat: Cieknie z drenu komory pływakowej

Koledzy śruba od drenu jest wkręcona na maxa, mimo to cieknie całkiem sporo. Śruba nie jest zniszczona, bo ją wykręciłem i sprawdziłem w jakim jest stanie. Problem pojawił się po demontażu silnika i gaźnika. Silnik był rozbierany ale do gaźnika się nie dotykałem.
Nowa śruba do drenu już zamówiona, bo koszt niewielki ale wątpię, że w tym leży problem.

Jakaś podpowiedź ?

2

Odp: Cieknie z drenu komory pływakowej

Masz spust paliwa jak i przelew.
Pewnie pływak się zawiesił.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Mat jeszcze się nie przyzwyczaiłeś do pomarańczowego wycieka? :P

https://www.bikepics.com/members/81

4

Pytanie czy cieknie ze spustu czy z przelewu. Może właśnie pływak się zawiesił, może zaworek niedomaga. Jak śrubę od zlewu miałeś wkręconą , nie ciekła i jej nie ruszałeś to trochę dziwne, że tam się leje..

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

5

LukAs_525 napisał/a:

Pytanie czy cieknie ze spustu czy z przelewu. Może właśnie pływak się zawiesił, może zaworek niedomaga. Jak śrubę od zlewu miałeś wkręconą , nie ciekła i jej nie ruszałeś to trochę dziwne, że tam się leje..

Ale on wyciągał gaźnik z ramy.
Nie wiem po co tyle pytań. Odkręć komorę pływakową i sprawdź. Proste.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

delta napisał/a:

Mat jeszcze się nie przyzwyczaiłeś do pomarańczowego wycieka? :P

Tej, spadówka do swojego wątku o DRZ 400 :D

Było tak jak napisał Hacker - podwiesił się pływak. Nawet nie odkręcałem tylko gumowym młotkiem lekko popukałem i wszystko jest OK :)
Dzięki za pomoc.