1 Ostatnio edytowany przez liro (2018-05-22 16:19:15)

Temat: Mało tych smc na rynku...

Jest to mój pierwszy post, a więc dzień dobry wszystkim ! :)

Przesiadam się z motocykli turystyczno/sportowych na sm, głównie dlatego że mam 201cm wzrostu i nie ma po prostu na mnie takich sprzętów żebym czuł się komforto, a w dodatku żaden rozmiar kombiaków na mnie nie pasuje a szyte na miarę w cenie 5k+...

Podobno w sm ten problem odpada ( no może po za kombiakami :) i będę czuł się komfortowo, do tego nie lubię tras i 90% moich jazd to wwa.

Nawiązując do nazwy tematu, ciężkim szokiem dla mnie jest, że smc z 2009/10 roku trzyma cenę ~25k gdzie nowego można było wyrwać nawet za mniej niż 35k, lecz po przeczytaniu chyba całego tego forum nadal jestem mocno nagrzany na tego kata.

Jako, że podaż jest bardzo mała to i cenom nie wierzę, za kwotę do 25k jakiego rocznika w jakim stanie szukać by np. za pół roku nie pluć sobie w brodę że jest 10 wystawionych po 15-20 ? Czy te aktualnie 2-3 ogłoszenia są warte uwagi? No i czy próbować wyrwać 'r' w tej cenie?

A może ktoś ma podobny wzrost i doradzi jakiś inny sm o podobnych walorach 'zabawowych' :)

Z góry dziękuję ! :)

2

Odp: Mało tych smc na rynku...

Ja sam osobiście dałem więcej niż SMC normalnie chodziły, bo nie ma co oszczędzać jak sprzęt zadbany niż później właśnie pluć sobie w brodę :) Dałem duużo więcej, a oddałbym teraz sporo taniej, bo potrzebuje spłacić pożyczke. Co do R, to jak już ktoś kiedyś napisał lepiej kupić zadbane SMC niż tańsze, a do roboty R.

KTM 690 SMC

3

Spidzior napisał/a:

Dałem duużo więcej, a oddałbym teraz sporo taniej, bo potrzebuje spłacić pożyczke.

co za zbieg okoliczności, kiedy ogłoszenie wystawisz?? :)

4

Mam do sprzedania smc 690 2009r 21000 km przebiegu polsku salon dużo dodatków cena 22500 ogłoszenie jest w dziale sprzedam.

5

[url]https://www.olx.pl/oferta/ktm-690-enduro-r-CID5-IDuw2B3.html[/url]
tu ktos sprzedaje za 18500, kupisz kola i latasz caly rok.

a nowy za mniej 35 to nie widzialem, ale cene trzymaja fakt:) jak wyjdzie nowy moze za rok to pewnie smcry stanieja. Z drugiej strony nie bedzie to singiel juz wiec kto to wie. kombiaka kupisz IXS spokojnie za max 2500

SMCR Wings

6

Piotrek napisał/a:

[url]https://www.olx.pl/oferta/ktm-690-enduro-r-CID5-IDuw2B3.html[/url]
tu ktos sprzedaje za 18500, kupisz kola i latasz caly rok.

a nowy za mniej 35 to nie widzialem, ale cene trzymaja fakt:) jak wyjdzie nowy moze za rok to pewnie smcry stanieja. Z drugiej strony nie bedzie to singiel juz wiec kto to wie. kombiaka kupisz IXS spokojnie za max 2500

Dzięki za rady :)

Ciężko już mi się połapać w tych modelach 690, jeżeli miałbym stracić na frajdzie kupując enduro i zmieniając koła niż kupując po prostu smc to wolę już chyba dołożyć. Ale z drugiej strony, nie wiem czy nie zechciałbym trochę poterenować a do smc już opon/kół enduro nie wsadzę prawda?

A to IXS produkuje specjalnie dla drągali?

7

Piotrek napisał/a:

Z drugiej strony nie bedzie to singiel juz wiec kto to wie.

A Ty skąd masz takie błędne informacje?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

gierwi napisał/a:
Piotrek napisał/a:

Z drugiej strony nie bedzie to singiel juz wiec kto to wie.

A Ty skąd masz takie błędne informacje?

Tez jestem ciekaw :P

KTM SMC 690 - niestety sold
MT09 - sercem nadal w supermoto!

9

liro napisał/a:
Spidzior napisał/a:

Dałem duużo więcej, a oddałbym teraz sporo taniej, bo potrzebuje spłacić pożyczke.

co za zbieg okoliczności, kiedy ogłoszenie wystawisz?? :)

pw :)

KTM 690 SMC

10

może chodziło o duka 790 :)

WR250X -> Husaria 701

11

liro napisał/a:

do smc już opon/kół enduro nie wsadzę prawda?

Nie prawda

PBM

12

Zastanawiam się jeszcze nad 690 sm (dziobakiem z tego forum).

To będzie moje pierwsze sm, a wszędzie wszyscy zachwalają smc - a może dla mnie nie będzie większej różnicy? :)

13

Sm ( dziobak) bardziej wygodny i trochę mniej narowisty w porównaniu do Smc

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

14

Ale też będzie cięższy, gdy szukałem moto to również szukałem info na temat tego modelu, sporo osób twierdziło, że czują się na nim bardziej jak na nakedzie niż SM.

15

anderson10 napisał/a:

Ale też będzie cięższy, gdy szukałem moto to również szukałem info na temat tego modelu, sporo osób twierdziło, że czują się na nim bardziej jak na nakedzie niż SM.

Na SMC tak samo, kwestia przyzwyczajenia. Tak to jest z tymi LC4.