1

Temat: Husqvarna 125 sm 2t czy yamaha dt 125. Jakie moto 125?

Witam, czy może ktoś coś więcej powiedzieć o tych moto? Jak to jest z husqvarna 125 w 2t. Jakie mniej więcej koszta utrzymania takiego moto, co ile remont?  Będzie to moje pierwsze moto w życiu czyli raczej nie będzie katowane A bardziej spokojna jazda i nauka.

2

Odp: Husqvarna 125 sm 2t czy yamaha dt 125. Jakie moto 125?

Siemka
Ja miałem ktm'a exE 125 (ciężko dostać)  podobny do tych sprzętów co pieszesz. Koszta utrzymania takiego moto nie są duże, jeśli maszyna po remoncie lub był robiony jakiś czas temu to kupuj dobry olej do mieszanki jeśli chodzi o 2t i jazda ;D Przy nauce i spokojnej jeździe to trzy sezony przelatadz spokojnie na tłoku. Do tego dochodzą jedynie części eksploatacyjne ale to jak w każdym motocyklu.
Przy Huskach uważaj na dozowniki oleju bo przynajmniej ja słyszałem ze padają szybko ale to chyba w większości 2t bezpieczniej lac mieszankę do baku.

3

Odp: Husqvarna 125 sm 2t czy yamaha dt 125. Jakie moto 125?

Kumpel ma dt 125 a ja stalem przed takim samym wyborem co ty jednak ja bralem pod uwage jeszcze aprilie mx ,sx. Dt jest najmniej wyzylowana ,b.dobry dostep do części. Huski nie mialem ale podobno z czesciami nie ma tragedii. Miałem apke mx i bylem zadowolony :) mocowo podobnie jak huska, troche lepiej jak dt, części jest dużo bo rotax 122 popularny silnik. Rozwaz moze tez apke :) Osobiscie sam chcialem huske ale tr afila sie fajna apka i nie zaluje :)