1 Ostatnio edytowany przez kubik977 (2018-01-22 16:04:18)

Temat: 690 SMC reset 15 minut, a temperatura? + mapy

Chciałem zrobić 15 minutowy reset ale obserwując temperature na kompie po jakichś 10 minutach było już 97,a nie włączył się wentylator stopni więc zgasiłem. Od jakiej temperatury normalnie powinien się załączyć?
Zdecydowanie za dużo czy norma?

Dodatkowo mam w moto Wkładke KN i obudowe Evo1 przy seryjnym kominie. Jest sens wgrywać inną mapkę żeby coś z tego wykrzesać żeby lepiej grało czy zostawić serie?
Wgrałem na próbę mapkę Evo1, zrobiłem kilka przejazdów ale końcówka mocno się nagrzała ,a dodatkowo cytująć Maćka "mikro detonacje" od sasu się wzmożyły i wgram mu za moment serie zobaczymy jak bedzie.

Edit: Po wgraniu fabrycznej mapki (uprzedzając pytania nie ograniczonej na A2 czy inne restrykcje) jest tak jak było ale wyraźnie mniejszy wariat niż na mapce Evo1. Dodatkowo na Evo1 o wiele lepiej odpala - w zasadzie natychmiast, a na serii kreci dluzej. Przy ruszaniu na niżskichobrotach na mapce seryjnej potrafi zgasnąć dając przy tym dzwięk z dolotu tak jakby dawał znać, że dostaje więcej powietrza, a paliwa niezbyt.
Mikro eksplozji prawie wcale ale komin i tak mocno nagrzany i cyka jakby sie mu kat wypalał :P

SMJunkie piszą, że przy zmienionym filtrze i pokrywie już wypadaloby wgrac evo1, ze lepiej się sprawuje.
Kupilem końcówke SC - po zamontowaniu, moge bez obaw smigac na evo1? :)

KTM SMC 690 - niestety sold
MT09 - sercem nadal w supermoto!