Temat: Czy pocenie się jest typowe?
Siema,
Ogladałem dzisiaj ten motocykl:
[url]https://www.olx.pl/oferta/ktm-lc4-640-supermoto-prestige-CID5-IDmuoDi.html#12fe76d44d[/url]
Niby wszystko fajnie ale są dwie rzeczy, które mnie zastanowiły i chciałbym sie poradzic bardziej doświadczonych.
1. Silnik lekko się poci po lewej stronie i od spodu, nie widać dokładnie gdzie. Właściciel mówi, że to normalne w tych silnikach i jak będę ogladał inne to będą miały tak samo. No niestety, żadnego w pobliżu nie mam do oglądani a nie udało mi się znaleźć nigdzie informacji, która by potwierdziała że poceniem się nie nalzy sie przejmować (w każdym nromalnym silniku jest to dla mnie coś czym raczej się zainteresuję).
2. Po zaciśnięciu przedniego hamulca i dobiciu zawieszenia z przodu słychać stuk. Jeden przy każdym ruszeniu zawieszeniem, nie trzeba nawet mocno dociskać. Cieżko zidentyfikować skąd on dochodzi, nie czuć żadnych dziwnych przeskoków ani nic takiego, takrcza hamulca wydaje się być sztywna (próbowałem ją poruszac i spoko). Jakies sugestie?
Z góry dzięki.
Ps. jeśli zdublowałem jakieś pytanie to wybaczcie, staram się szukać ale dopiero tu zawitałem i jeszcze nie ogarniam wszystkiego a wyszukiwarka póki co za wiele nie pomogła.
Lewa