Temat: Ktm 530 exc 2010 opinie/uwagi
Cześć,
Jak w temacie, jakieś uwagi co do modelu? Na co zwrócić uwagę? Jakieś typowe problemy? Przebieg koło 100mth.
fs450
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Ktm 530 exc 2010 opinie/uwagi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
Jak w temacie, jakieś uwagi co do modelu? Na co zwrócić uwagę? Jakieś typowe problemy? Przebieg koło 100mth.
W sumie w tym modelu wszystkie bolączki występujące w roczniku 2008 zostały już wyeliminowane, sprawdź tylko czy rozrząd za bardzo nie hałasuje, tam występuje hydrauliczny napinacz rozrządu i on nie raz stwarza problemy. Ludzie często montują mechaniczny napinacz, zapytaj o to sprzedawcę. Ja w swoim 2009 miałem problem z przelewaniem się oleju między skrzynią i silnikiem, w 2010 nie powinno być już tego problemu ale warto to też sprawdzić
Występowały też problemy z pierścieniami, tzn. silnik lubił łyknąć olej, napinacz rozrządu dirty tricks i ponoć żaden inny, warto zobaczyć wałek rozrządu czy nie przytarty na krzywkach. I tyle.
Miałem dirty tricksa i moim zdaniem pieniądze wywalone w błoto, hałasował tak jak hydraulik a rozrząd nowy. Zamontowałem zwykły mechaniczny i było ok
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Ktm 530 exc 2010 opinie/uwagi
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 81 zapytań