Temat: Drz 400sm rzuciła palenie.
Drz stała 3 tygodnie,naciskając starter 0 rekacji światło przygasa i koniec,na krótko odpala jakiś pomysł co może ją boleć?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » Drz 400sm rzuciła palenie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Drz stała 3 tygodnie,naciskając starter 0 rekacji światło przygasa i koniec,na krótko odpala jakiś pomysł co może ją boleć?
Wydymał się akumulator?
Na forum drz w dziale z serwisówkami, chyba w manualu od drz 400 S jest bardzo dobrze rozrysowany cały schemat co musi być włączone i jak itd do odpalenia. Mi pomogło jak nagle cały prąd wcięło i się okazało że klakson robił zwarcie i wszystko padło. Z tego co pamiętam, to na pewno do sprawdzenia czujnik stopki, czerwony włącznik na kierownicy, czujnik przy klamce sprzęgła i kostka od sterowania migaczami (ta w wiązce w przedniej owiewce nad lampą, można ją wypiąć i drutem zewrzeć dwa piny/gniazda żeby sprawdzić czy to nie ona blokuje). Ew. sam przekaźnik (na wysokości akumulatora po stronie wydechu).
Światła świecą normalnie? Klakson jest? Podładowałeś aku?
Postała i sama z siebie przestała na zwarcie odpala normalnie bez problemu.(zwarcie plusa z minusem na przekaźniku)Światła świeca normalnie,klakson jest,aku naładowane
Czujnika klamki sprzęgła nie mam denerwował mnie i jest odpięty.
Gdy już odpali wszystko jest w porządku
Może przełącznik od uruchamiania?
No wlasnie nie wiem nie miałem już do niej wczoraj siły,ledwo sprzęgło złozyłem linka sprzęgła pizła wczoraj założyłem,poskręcałem naciskam guzik i 0 reakcji..światla przygasaja i nic nawet przekaźnik nie cyknie jak to bywa przy rozładowanym aku...
A spróbuj odłączyć lampę jak będziesz uruchamiał silnik.
a co to zmieni?
Lampa zabiera trochę mocy i jej wyłączenie przy starcie powoduje lepsza pracę rozrusznika.
Nic to nie zmienia... Dalej to samo
Przekaźnik możesz sprawdzić miernikiem - zwiera czy nie zwiera.
Możesz też odkręcić kabel z rozrusznika i zobaczyć czy idą iskry:D
Okazała się wadliwa elektryka zaśniedziały styki,wyczyściłem i śmiga. Temat do zamknięcia :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » Drz 400sm rzuciła palenie.
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 74 zapytań