Temat: Suzuki DRZ 400 SM 2008r!
Wrzucam ogłoszenie kumpla.Zapraszam do komentowania :D
Witam. Bardzo niechętnie sprzedam świetną zabawkę jaką jest SuzukiDRZ400SM, Jestem właścicielem od 2015r. Kupiłem ją doinwestowaną i dopieściłem jeszcze bardziej. Na chwilę obecną nie wymaga wkładu finansowego, sezon już rozpoczęty więc motor jest po wymianie oleju, filtrów oraz klocków hamulcowych z tyłu, luz zaworowy był skontrolowany, nie wymagał ingerencji ale jeden zawór wydechowy był na pograniczu tolerancji więc w połowie lub pod koniec sezonu można będzie do niego zajrzeć - tylko ten element wymaga uwagi.
Silnik przeszedł remont w 2015 - faktury i stare części do wglądu
(tłok, korbowód, łożyska wału, rozrząd, świeca - części kosztowały ponad 2100 PLN)
W lutym 2016 Suzi dostała nowe kpl wzmacniane sprzęgło EBC (tarcze,przekładki,sprężyny) + docisk Prox'a - całość ponad 500 pln
Pod koniec sezonu 2016 założony został nowy kpl napęd czarno złoty (2 zębatki i łańcuch) przełożenie jeśli się nie mylę 15/39 ( Vmax jaki udało mi się wykręcić z górki to 170 km/h - na prostych spokojnie rozpędza się do 150 - 160 km/h (120-130 to optymalna prędkość na trasie)
Suzuki bardzo ładnie oddaje moc, przednie koło można odklejać od asfaltu na 1,2 i 3 biegu :)
Opony Michelin Pilot Power 2CT - przednia założona na początku 2016 ma około 700 - pokaż numer telefonu - 0 km przebiegu - tył założony pod koniec sezonu 2016 jeszcze długo posłuży. Koszt obu opon ok 900 pln
W 2016 zmieniłem też linkę sprzęgła (100PLN)
Na motor nie żałowałem kasy, wszystko robiłem dla siebie.
Z akcesoriów:
-Kpl wydech Arrow - głośny + kpl wydech fabryczny - cichy ;)
-Kanapa One industries dobrze trzymająca 4 litery ok 300PLN
-Sety Pivot Pegs! (Łamane w 3 płaszczyznach - super trzymają nogę na wertepach) - sam koszt to ok 170-200 Dolarów na ebuy!
-Węże chłodnicy Samco Sport - ok 500PLN (fabryczne w pudle z gratami)
-Obręcze kół EXCELL - ok 1500 PLN
-Akcesoryjna osłona silnika
-Bagażnik - ładny nieużywany montowany do śrub kanapy
-Stalowa polerowana osłona łańcucha (fabryczna w pudle z gratami od moto)
-Manetki progrip + końcówki kierownicy zeta (czerwone)
-Crashpady
-Tylna lampa Led
-Przednia tarcza hamulcowa akcesoryjna (czerwona)
Mam wszystkie dokumenty do motocykla łącznie z fakturami z Anglii.
Drz miała 1 właściciela w Anglii - do PL przyjechała w 2010 i miała jednego właściciela do roku 2015 - ja jestem drugim właścicielem w kraju. Moto ma 2 oryginalne kluczyki! Oglądałem wiele DRZ-tek zanim ją kupiłem i wiem, że nie jest łatwo znaleźć zadbany egzemplarz.
Wizualnie motor wygląda świetnie - ale ma kilka rys i otarć na handbarach. Owiewki całe nie połamane ale też posiadają kilka niewielkich rys.
Mechanicznie nie wymaga wkładu, Po remoncie silnika przejechałem ok 13-14 tyś km. Bezproblemowo odpala, pracuje równo, hamuje bez problemu, jedzie równo.
Niektóre zdjęcia są z zeszłego roku (widać na nich jeszcze stary napęd z czerwoną zębatką) Dla zainteresowanych mogę zrobić i dosłać więcej zdjęć, chętnie odpowiem na wszystkie pytania, proszę śmiało dzwonić.
Cena jaka mnie interesuje to 15088 PLN do rozsądnej negocjacji.
[url]https://www.olx.pl/oferta/drz-400-sm-prawdziwa-petarda-CID5-IDloLzo.html#9f1c3b86b8[/url]