Odp: W co się zaopatrzyć (Strój)
Drogim, ale bardzo fajnym kaskiem jest Aventuro firmy Touratech, który można składać dosłownie jak klocki lego.
Jeśli chodzi o kombinezon to też jestem na kupnie. Stety, niestety doszedłem do punktu, w którym zdałem sobię sprawę, że jeśli chce się jeździć jak najdłuższą część sezonu, nie tylko w mieście, ale i czasem na torze to tak na prawdę trzeba mieć 3 stroje: texa, skórzane kombi oraz zbroję / ochraniacze + jakiś luźny ciuch na to.
Wracając do kombi, to też uważam, że 2 częściowy, ale koniecznie spinany będzie najlepszą opcją dla osoby, która będzie go używać do latania od punktu A do B oraz doskonalić techniki jazdy w warunkach torowych.
Ja mam jeszcze taki "bonus", że mam 2 metry i jestem szczupłej budowy ciała, a niestety producenci kombiaków hołdują zasadzie, że jak wysoki to na pewno gruby, albo koks (((: dlatego najprawdopodobniej skończy się szytym na miarę Gimoto. Jednak jeśli ktoś z Was kojarzy producenta / model, który dobrze leży na szczupłym i wysokim to z góry dzięki za sugestie.