Odp: Migracja oleju i pojedynczy obieg oleju EXC-r 530
Moto mam u siebie, jutro wyciągnę silnik, dam znać czy coś znalazłem
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Migracja oleju i pojedynczy obieg oleju EXC-r 530
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moto mam u siebie, jutro wyciągnę silnik, dam znać czy coś znalazłem
A moze Majstra podpytaj co moze być na rzeczy. A czy przykładowo moze być tak ze jakiś kanał jest j.ebniety i z niego sie przelewa?
Siedzę i myślę. Jeszcze jedna możliwość. Uszczelka w miejscu przejscia kanalu olejowego przez pokrywe sprzegla. Przy dyszy olejowej na łączeniu pokrywy z karterem.
W sumie nie wiem czy ta uszczelka była ruszana, dziś to sprawdzę, Dyszę na pewno mam wymienioną bo sprawdzałem, oryginalnie była 100 a potem zamienili to na 125
Silnik już na stole, dam mu jeszcze jedną szansę, sprawdzę połączenia karterów i wymienię jeszcze raz uszczelnienia które mogą mieć na to wpływ. Dam znać co i jak gdy tylko części do mnie dotrą i je zmontuje
Po ponownym złożeniu silnika i wymianie wszystkich uszzelnień zdaje się że problem zniknął, nie chcę zapeszać ale po 2h jazdy ubyło z oczka 1-2mm oleju. Mam nadzieję że to kwestia nowych pierścionków i faktu, że ten model ma poprostu ogromny apetyt na olej. Wcześniej wystarczyło poł godziny jazdy żeby z max zeszło od minimum no i nadmiar wywalało mi przez zębatkę zdawczą. Teraz jest sucho. Póki co jestem dobrej myśli :)
Masz jakieś podejrzenie chociaż gdzie leżał problem?
No właśnie nie :/ Tyle problemów i w sumie temat który nikomu w przyszłości nie pomoże. Poskładałem wszystko, wymieniłem jeszcze raz uszczelnienia, dla pewności na niebieskim loctite i odpukać, póki co jest ok. Łącznie od wczoraj po kilku wyjazdach ( z licznika 2,5 mth) ubyło mi jakieś 40% z oczka oleju , przed remontem brał podobnie więc myślę, że jest ok.
No właśnie nie :/ Tyle problemów i w sumie temat który nikomu w przyszłości nie pomoże. Poskładałem wszystko, wymieniłem jeszcze raz uszczelnienia, dla pewności na niebieskim loctite i odpukać, póki co jest ok. Łącznie od wczoraj po kilku wyjazdach ( z licznika 2,5 mth) ubyło mi jakieś 40% z oczka oleju , przed remontem brał podobnie więc myślę, że jest ok.
ile jest w oczku po przeliczeniu na ml? 100ml?
Mniej więcej 100-120 ml od min. do max.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Migracja oleju i pojedynczy obieg oleju EXC-r 530
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 82 zapytań