1

Temat: Informacje/ pomoc w zakupie/ Enduro

Witam, wiem że tematy takie i podobne sie przewijały ale każdy ma inny gust inny tok myślenia,

Stawiając pierwsze kroki na tym Forum mówiąc prosto i schludnie,  Mam zamiar kupić sobie Enduro 250 4t, zastanawiam sie nad KTM EXC-F , Honda CRF, Kawasaki KLX, Husqvarna TE, cena jaką przewiduje to 15tyś +/-, z tego co zaobserwowałem nowe Hondy CRF i Kawasaki KLX są w cenie 18 tys z salonu, natomiast za KTM-a używanego musiałbym zapłącić ok 15 tys za 2010r. i w górę,

I teraz moje pytanie jaka jest różnica pomiędzy tymi motocyklami. ? Hard Enduro ? soft Enduro ? Motor bedzie używany co jakiś czas jak bede wracał z delegacji na rybki na wypady w tereny górzyste podjazdy etc. głównie piasek, błoto, czasami asfalt.

i ostatnie pytanie w KTM występuje model FREERIDE E-XC do jakiej grupy to sie zalicza.

2

Odp: Informacje/ pomoc w zakupie/ Enduro

Ten KTM to elektryk pod lekki off. I nie powiem, w forum średnio trafiłeś ;)

RMX 450Z

3

Ayahuasca napisał/a:

źle pod względem, doboru kategorii ? jak tak to prosze o przeniesienie.

4

ecik133 napisał/a:
Ayahuasca napisał/a:

Kolega wyżej miał na myśli to, że to forum jest o supermoto a ty pytasz o enduro.

5

norvitsch napisał/a:
ecik133 napisał/a:
Ayahuasca napisał/a:

Kolega wyżej miał na myśli to, że to forum jest o supermoto a ty pytasz o enduro.

Ok Rozumiem.

6

Troche wiem o enduro to sie wypowiem :D Więc tak : Honda CRF to cross, przeznaczony na tor. Droga eksploatacja no i agresywna charaktertystyka silnika. KTM czy Husqvarna to hard enduro, motocykle przystosowane do wiekszego upalania w terenie a KLX to soft enduro, na pionowe podjazdy sie nie nadaje. Patrząc na twoje wymagania poleciłbym ktm'a lub husqe, zależy który rocznik. Jak już husq'a "spod oka ktm'a " to weź to co będzie w lepszym stanie. Honda nie nada sie praktycznie w ogole do lasu bo to "full" cross. Kawasaki będzie troche ociężały i w trudniejszym terenie będzie ciężko.