1 Ostatnio edytowany przez BanditSM (2016-03-17 00:51:08)

Temat: Co po 125cc 2t?

Witam. Chciałbym przesiąść się z Husqvarny sm125s na coś większego i na kat. A2. Planowałem brać KTMa EXC 250, ale w innym temacie koledzy zasiali we mnie ziarno niepewności. Chciałbym się więc podpytać co warto byłoby rozważyć. Nie musi być koniecznie coś ze stajni KTMa choć nie ukrywam, że mam do nich słabość i najchętniej wziąłbym coś od tego producenta. Motocykl chce kupić na zwykłych kołach enduro i najwyżej pózniej założyć sobie koła SM. Używany będzie głownie do jazdy rekreacyjnej, takie w miarę spokojne przejeżdżki po lasach i polnych drogach. Szaleć raczej nie będę, na żaden tor zarówno SM jak crossowy wybierać się nie zamierzam. Zależy mi na bezawaryjności, niezawodności i niskiej masie wlasnej(nie lubię ciężkich motocykli). Budżet mam tak do 16k, szukam czegoś w miarę nowego 2007 w górę, ale myślę, że spokojnie coś nowszego w tym budżecie wpadnie.

2

Odp: Co po 125cc 2t?

Zdefiniuj pojęcie "ciężki motocykl" :)

Na Twoim miejscu, mając taki budżet to myślałbym nad wr250r.

RMX 450Z

3 Ostatnio edytowany przez BanditSM (2016-03-17 08:31:52)

Zależy mi na tym, aby był możliwie jak najlżejszy. KTMy są lżejsze i zgrabniejsze od tych WRek

4

"Zależy mi na bezawaryjności..." = WR 250
"...niezawodności..." = WR 250
"...i niskiej masie wlasnej" = EXC choć WR też będzie GIT - przysiądz się na obu -na EXC inaczej się siedzi (i inna pozycja) niż na WR -wtedy zadecydujesz

PS. Jak piszesz "głownie do jazdy rekreacyjnej, takie w miarę spokojne przejeżdżki po lasach i polnych drogach" to osobiście nie szedł bym w KTM'a (IMHO i nie bijcie mnie : płacisz za samą markę, za części $$$, i nie jest to bezobsługowy sprzęt -chyba , że DUKE) - WR wychodzi znacznie lepiej

Hardcore - it's more than music...

5 Ostatnio edytowany przez karol128 (2016-03-17 13:54:46)

Do takiej eksploatacji exc nie ma sensu - wydasz kupę kasy na serwis a zalet exc i tak nie wykorzystasz. Bierz pod uwagę, że exc nie będzie tak  bezobsługowe jak twoja huska, co chwile trzeba będzie coś wymienić.

6

WR250X/R to moto do jazdy a nie do serwisowania - polecam. Wymiana oleju co 2-3 tys i cieszysz się jazdą.

dabljuer250x

7

Jakbyś chciał pewniaka, to szczerze polecam : [url]http://olx.pl/oferta/yamaha-wr250r-CID5-IDevwRR.html#b8df13a270[/url]

EXC 525 in progress

8

Rozum podpowiada Yamahę, ale serce KTMa. :D Jak kupowałem Husqvarne też mnie straszyli dwusuwem, że niby będę miał zaraz remont itd, ale przejeżdżałem 3 sezony i zupełnie nic nie robiłem, a motocykl jezdzi jak w dniu zakupu. Podejrzewam, że z KTMem będzie tak samo. :D Może trochę przesadziłem z tą jazdą rekreacyjną, nie jestem starym dziadkiem, trochę poszaleć po górkach też bym chciał.

Co do tej Yamahy, to nie obraź się, ale strasznie drogo. Za 12 800 widziałem KTMa EXC 250 z 2010 roku.

9

BanditSM napisał/a:

widziałem

Widziałeś ogłoszenie, czy byłeś oglądać. Te okazje do których porównujesz ceny normalnych motocykli mają się jak pies, do jeża. Było brać tego KTMa jak za taki śmieszny kwit był.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

10

Pomyśl też o klx 250s taki odpowiednik yamahy od strony kawasaki i wiele tańszy niż yamaha.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

11

Powiem prosto z mostu. Z góry przepraszam chłopaki, ale uparciuch ze mnie, mogłem na wstępie napisać, że i tak kupię KTMa. Nie chcę Yamahy ani Kawasaki. Po prostu podoba mi się KTM, miłość od pierwszego wejrzenia, na pewno nie jeden z was kupił moto pod wpływem impulsu. :D

Oglądać się za EXC250 czy EXC-F250?

12

Powiem prosto z mostu - z tego szukania i szukania i tak wyjdzie na to, że kupisz motocykl w aktualnie najlepszym stanie, czy to będzie KTM, czy Yamaha czy inne Kawasaki :)

EXC 525 in progress