1

Temat: Regulacja zawieszenia ktm 690 SM R

Hej, mam pytanie odnośnie regulacji przedniego zawieszenia w dziobalu. Manual mówi, żeby górną śrubę (ten mały imbus na górze widelca) kręcić w prawo do oporu (zakręcać) i od granicy kręcić w lewą stronę tyle ząbków ile potrzebujemy (im więcej zębów w lewo od granicy, tym bardziej miękkie zawieszenie). Problem w tym, że kręcę tą śrubą w prawo i nie mogę dojść do granicy. Macie jakieś pomysły?

2

Odp: Regulacja zawieszenia ktm 690 SM R

Imbus? Daj fotkę, bo chyba powinno być tam pokrętło do regulacji palcami. Niestety mam pomysł, że masz zjebaną regulację. Kiedy kupiłeś moto?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3

Moto kupiłem w sobotę. Na ulicach śnieg i zimno, więc chciałem sobie trochę przy nim pokombinować. Jaki ewentualny koszt takiej naprawy? W linku zdjęcie. [url]https://goo.gl/photos/Wwqp1XXdUGEj3AjX6[/url]

4

Próbowałeś kręcić tym czarnym pokrętłem?

PBM

5

Próbowałem, ale bardzo ciężko idzie. To na pewno się palcami powinno regulować? Albo jestem ciota bez siły albo coś faktycznie jest  zjebane, bo palcami nie idzie tego regulować. Powinienem kręcić śrubą czy czarnym plastikiem? Generalnie to jak kręcę śrubą, to plastik i tak się obraca.

6

Pokrętło z tworzywa jest do regulacji, śruba do jego trzymania :) Biegów też nie zmieniasz śrubą mocującą dźwignię tylko dźwignią :P

PBM

7

Tak żem czuł ;) Pobawię się tym jeszcze jutro, a jak się nie uda, to w sobotę do mechanika...  Ciekawe jakie koszty naprawy.

8

Ale klika coś, czy tylko się obraca?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Klika, ale klika bez końca. A o ile rozumiem, to powinienem dotrzeć do granicy.

10

Tak. Może po prostu się coś rozkręciło w środku. Mocno był rozbity ten dziobal?;-)

11

Przedni widelec oryginalny, ograniczniki całe. Jeżeli gdzieś tam kiedyś dostał, to raczej nie mocno. Dzięki za pomoc, dam znać co powie w sobotę mechanik, żeby było dla potomnych w takiej sytuacji ;)