1

Temat: JT łańcuchy?

zapewne wszyscy wiedza ze JT robi dobre zebatki, ale o dziwo, od chyba 2014, robia tez łancuchy.
czy ktos mial do czynienia i wie czy sa rownie dobre jak zebatki czy raczej nie ma co szukac miodu w d... i brac sprawdzone DIDy i EK?

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

2

Odp: JT łańcuchy?

Niektórzy twierdzą że JT to zębatki do bani :P wg mnie prawda jest taka, że dopóki dbasz o łańcuch - regularne czyszczenie i smarowanie, to będzie ok. Osobiście nie używałem, ani nie znam osoby, która używa łańcucha JT. Za to chętnie wysłucham pierwszą opinię, jak go zakupisz :-]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

3

kiedys, raz w zyciu kupilem IRIS i nie byl OK w porownaniu do RK i DID
czyscilem tez jeden raz w zyciu inny lancuch i nigdy wiecej

KTM SMR450 '13 #23

4

Jeśli chodzi o o-ringowy łańcuch to w supermoto większość łańcuchów w miarę markowych powinna dać radę bo to jednak sprzęty z niską mocą i momentem a takie same łańcuchy zakłada się do 200 konnych litrów. Jeśli chodzi o bezoringowe to tutaj już może być różnie.

Iris zawsze miał tragiczną opinię.

5

teraz juz tak.
ja go kupilem ponad10lat temu gdy jeszcze nie mial :)

KTM SMR450 '13 #23

6

Ja poprzednio miałem łańcuch DID'a i zębatkę z tyłu sunstar'a i z przodu różne rozmiary JT. Dbałem, smarowałem i czyściłem, ale zużył się bardzo szybko, zwłaszcza pod koniec musiałem go bardzo często naciągać. Jakoś na jesień założyłem na próbę łańcuch JT i wydaje mi się, że wcale nie jest gorszy, ale jeszcze za mało na nim przejechałem żeby w pełni porównać. Przejechałem na nim z 1500km i jest ok. A kosztował prawie 3 razy mniej niż DID.

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

7

Ja za bardzo o napęd nie dbam, a zębatki JT są tanie i wytrzymują swoje. Stalowa swoje zawsze przejedzie, a kiedyś porównywałem wagę do supersproxa i wcale SP nie był dużo lżejszy.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

8

zębatki to mam sprawdzone

KTM SMR450 '13 #23

9

Jt 520 x1r2 w wr450 enduro piach błoto, dokładnie nie wiem > 10 mth chyba 20 nie było, prawie co jazda regulacja (z 2 razy nie), delikatne nierównomierne rozciągnięcie

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba