1 Ostatnio edytowany przez dajczu (2016-01-20 23:11:59)

Temat: Kask na Supermoto...

Siemanko, pewnie już takie zapytania były, ale mam konkretny przedział cenowy na zakup kasku i jeden mam upatrzony.
Szukam czegoś do 600 zł i znalazłem coś takiego jak kask MadHead, wygląda nieźle, zapięcie DD, jest bardzo lekki:
[url]https://www.moto-akcesoria.pl/crossenduro/13420-kask-motocyklowy-crossowy-madhead-fiber-mex-ultra.html?search_query=MADHEAD&results=61[/url]

Myślę jeszcze nad:
LS2 MX456
O'neal Seria 8
Fox V1

Polecilibyście mi coś?

China scooter -> Derbi GPR 50 -> Aprilia RS 125 -> Suzuki GSX-R 600 K6 -> Husqvarna SMS 630

2 Ostatnio edytowany przez sepo (2016-01-20 23:44:55)

Odp: Kask na Supermoto...

Obserwuj 24mx.pl Mają teraz fajne przeceny. Ostatnio jakis kask był przeceniony z 1900 na 190! Ja swojego airoha wyrwalem za 300 zl a normalnie kosztował 900.

3

może tam coś znajdziesz: [url]http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ViewAction=View&ObjectPath=/Shops/10207048/Categories/%22Hot%20Deals%22/motorradhelme/Crosshelme&Page=1&PageSize=50[/url]

https://www.bikepics.com/members/81

4

Osobiście mogę polecić O'neal seria 8. Lekki i wygodny, a na 24mx jest teraz w promocji

Husqvarna SM450R & Yamaha YZ 250
było KTM Exc-r 530 Yamaha WR400F  Ducati Monster 800 S.i.e.
http://www.bikepics.com/members/pablo87/

5

Nie pomagacie ;)

Dzięki za namiar na 24mx.pl, ceny mają naprawdę niezłe.
W każdym razie, na pewno na tyle że można coś powybierać i nie zbankrutować :D

6

Dzięki za pomoc, głównie Pablo, bo to mnie skłoniło do zakupu kasku O'neil z 24mx. Co prawda nie wiem skąd wzięli cene przed promocją 950 zł, bo za zachodnią granicą ten kask bez promocji kosztuje 550, ale mam nadzieję, że nie pożałuję. Waga taka pośrednia, bo te 1000g kasku Madhead trochę podejrzane.

China scooter -> Derbi GPR 50 -> Aprilia RS 125 -> Suzuki GSX-R 600 K6 -> Husqvarna SMS 630

7

1000g kasku Madhead trochę podejrzane
Ja też się tego obawiałem. Kask z taką wagą Airoha to wydatek rzędu 1,5k a tutaj mamy za kilkaset złotych. Trochę się tego obawiam.
A szukam czegoś do PP SM i nie wiem na co się zdecydować.

8

Malik napisał/a:

1000g kasku Madhead trochę podejrzane
Ja też się tego obawiałem. Kask z taką wagą Airoha to wydatek rzędu 1,5k a tutaj mamy za kilkaset złotych. Trochę się tego obawiam.
A szukam czegoś do PP SM i nie wiem na co się zdecydować.

W przypadku kasku, waga ma raczej drugorzędne znaczenie, liczy się bezpieczeństwo. Aviator potrafi pękać po upadku z kierownicy, niektórzy uważają, że jest to kask rowerowy. W USA nawet nie ma homologacji. 1200g to też nie jest jakaś ogromna masa. Kaski uważane za najbezpieczniejsze z reguły ważą więcej. VFX na przykład ma bliżej do 1,3kg

PBM

9

Fox ciezki aczkolwiek wykonaniem wygrywa z o/'neal. Chcialem w zzeszlym sezonie kupic jakiegos nowego O'neal w usa bo ceny byly naprawde fajne ale po zobaczeniu z bliska to ja dziekuje juz wole ciezkiego Fox'a

10

Podniecacie się tą wagą jak by z lżejszym kaskiem o 100g można było urywać nie wiadomo ile sekund z okrążenia, albo kilometr więcej na gumie przelecieć. Ja mam FOXa V2  i przynajmniej po jebnięciu głową w asfalt mam cały kask jak i głowę, a jego 1350g jakoś głowy do kierownicy nie przyciąga przy zapierdalaniu.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

11

Dużo ważniejsze jest wyważenie kasku niż kilka gramów wagi.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

12

Dobra, przekonaliście mnie że jednak chyba nie ma co wydawać niewiadomo jakiego hajsu na Airoha. Kupię Foxa pewnie w takim razie.

13

velkurczak napisał/a:

Podniecacie się tą wagą jak by z lżejszym kaskiem o 100g można było urywać nie wiadomo ile sekund z okrążenia, albo kilometr więcej na gumie przelecieć. Ja mam FOXa V2  i przynajmniej po jebnięciu głową w asfalt mam cały kask jak i głowę, a jego 1350g jakoś głowy do kierownicy nie przyciąga przy zapierdalaniu.

ja wlasnie z v2 od 3 lat jestem zadowolony tzn bylem do czasu az nie wzialem Airoh'a do rak i stwierdzilem ze niemozliwe zeby Fox byl az takim klockiem. Mimo to nie zmienilem na inny bo w jezdzie zupelnie nie przeszkadza a jednak wykonanie kasku nadrabia

14

Acerbisy Bombshell były na 24mx w dobrej monecie tylko janusze biznesu wykupiły i brakuje rozmiarów. Wszystkie inne stoją na olx/alle po 150 drożej. A sam kask jest super fajny, 1100g, dobra wentylacja, włókno szklane, przyjemnie wykonany.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

15

Ja mam aviatora i wyjebałem w nim takiego gąga  w kamienie że straciłem przytomność w kasku tylko obdarcie farby nie wiem z kąt historie typu spadł z kierownicy i pękł są to bzdury wyssane z palca a rozpowszechnianie takich plotek powinno się karać karą chłosty.Może kask był na kierownicy i przewrócił się motocykl i kiera zrobiła swoje ale nie spadł z metra i pękł
Osobiście latam w terenie ciężki kask czuć na głowie nie ma tragedi ale jest ta waga odczuwalna dodatkowo w drugim kasku jak się spociłem obowiązkowo pranie bo trącił niesamowicie w aviator tego nie ma jest pranie ale nie co jazdę,osobiście nie zamienił bym tego kasku na żaden inny