1

Temat: "Uniwersalny wydech akrapovic" do KTM SMC 690

Witam, mam pytanko do znawców tematu. A więc poszukuje końcówki wydechu do mojego SMC i teraz rodzi sie pytanie czy do tego modelu motocykla muszę kupić wyłącznie dedykowany  hexagon czy można np zamontować "uniwersalny" np:

[url]http://olx.pl/i2/oferta/tlumik-akrapovic-wydech-uniwersalny-ktm-honda-suzuki-yamaha-itp-CID5-IDccgl1.html#:39bfb46098[/url]

Husqvarna sm 125 s ---> KTM SMC 690 - petarda!!!

2

Odp: "Uniwersalny wydech akrapovic" do KTM SMC 690

śmierdzi mi tu trochę cena za taką puchę... :-]

czy będzie pasować - pewnie tak, ale czy fabryczna mapa będzie do niego ok - może być różnie.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

3

To jest końcówka na prawą stronę moto.
Czy będzie pasowała na lewą?
Może i tak,ale będzie wyglądała jak kupa :)

4

Myślisz że końcówka nie jest symetryczna???

5

możliwe ze od jednej strony bedzie szew. jezeli niema to wystarczy tylko  naklejke dac z drugiej strony

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

6

Dokładnie o tym samym myślałem. Na allegro jest pełno naklejek.
Bardziej zastanawia mnie czy po wgraniu mapy do hexagona + pokrywa powietrza evo 1, moto nie zacznie świrować. Czy długosc tłumika ma aż taki wpływ na odprowadzenie spalin bo ten jest trochę krótszy ;)

7

Długość układu wydechowego ma znaczący wpływ na zjawiska gazodynamiczne w układnie.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

8

Teoretycznie masz rację ale wiesz... dedykowane wydechy leovince-a też są krótsze a na mapach akrapa latają jak marzenie ;)

9 Ostatnio edytowany przez michal_lc4 (2015-10-19 02:13:43)

levis napisał/a:

śmierdzi mi tu trochę cena za taką puchę...

Dokładnie, śmierdzi na odległość podrubą z Alliexpres, zobacz jak słabo wygląda malowany pseudokarbon na końcówce wydechu, cały wydech jest taki lakierowany. 600zł za nową karbonową końcówkę Akrapa?? 600€ to może i tak, te końcówki normalnie kosztuja okolo 800$ :) Nie wierz w Mikolaja ;)

A czepiając sie szczegułów, obejma tez najprawdopodobniej była by karbonowa do niego, jeżeli nie to napewno nie z takiej blachy, a już sprężynki to na 100% z gumkami "akrapović"

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

10

Kuchcik666 napisał/a:

Teoretycznie masz rację ale wiesz... dedykowane wydechy leovince-a też są krótsze a na mapach akrapa latają jak marzenie ;)

Nie zawsze oznacza to konieczność zmiany mapy. Lambda jednak jakieś zadanie spełnia.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

11

Jeden z użytkowników [url=http://www.ktmforum.co.uk]www.ktmforum.co.uk[/url] i grupy fb 690 Global, miał założony do 690 SMC tłumik Akrapovića pochodzący z bodajże Hondy CB 1000 R i działało wszystko jak należy chyba na mapie Evo 1. Tak że da się to jakoś zrobić. Co do tłumika z Twojego 1 postu nie wypowiem się bo się nie znam na tyle żeby się wypowiadać, ale podejrzana jest "uniwersalność" skoro wiadomo o podejściu firmy do dobierania dedykowanych układów wydechowych do poszczególnych modeli.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"