1

Temat: Ktm 690 smc cieknacy plyn hamulcowy

Hey,

mam problem i zarazem pytanie... 2 dni temu wymienilem klocki przod w ktm 690 smc 2009r. pojechalem na test ride i moto hamowalo jak zle. Gdy wrocilem zobaczylem maly wyciek z zbiorniczka przedniego plynu hamulcowego. Co dziwne nic nie kombinowalem z przewodami hamulcowymi nic nie dotykalem poprostu zmienilem klocki. Wyciek jest ewidentny spod wieczka. Co moze byc przyczyna??

2

Odp: Ktm 690 smc cieknacy plyn hamulcowy

Za dużo płynu. Wymieniając klocki musiałeś wcisnąć tłoczki i podniósł się poziom płynu w zbiorniczku. Może ktoś kiedyś dolewał, czego się nie powinno robić. Sprawdź poziom i ewentualnie pomyśl o wymianie płynu. Wtedy będziesz pewien że masz wszystko jak należy. Kiedy ostatnio był wymieniany?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3

wcisnolem tloczki masz racje :) plyn byl wymieniany jeszcze za starego wlasciciela wiec zrobie to na dniach. Sporo go wycieklo takie mam wrazenie bynajmniej w oczku do sprawdzania poziomu nie widze by bylo cokolwiek... mozliwe ze wyciekl prawie caly przez to??

4

lub jest zalany na full, dlatego w oczku nie widać poziomu

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450