1

Temat: sxf 250 2011 nie pali

Witam mam takowy delikatny problem (jeśli można tak to ująć) z sxf z 2011 roku czyli modelem już na wtrysku.
Pewnego pięknego wieczoru postanowiłem bo opłukać po jeździe i nie myjką czy czymś tylko za pomocą węża ogrodowego.
Po czym nie chciał odpalić.
Podejrzewałem zalanie , zamoczenie wtyczki lub czegoś wkońcu po paru próbach odpalił na pych a dokładniej na rozciąg , pociągneliśmy samochodem odpalił, pyrkał odpalał z kopniaka później też.
Teraz gdy poszedłem do garażu kopie kopie a tu nic a nie ukrywam że zależy mi na tym żeby działał bo mam go raptem od soboty.

KTM EXC 450
       SXF 250

2

Odp: sxf 250 2011 nie pali

Tzn ogólnie po myciu motocykla, zawsze dłużej trzeba kopać. Miałem tak w exc mam tak z crf. No ale w końcu odpala. Hmm... kupno używanej crossówki <3. Koledze się rok temu zatarła seta na 2gi dzień po kupnie xd. Pokaż tego sx-fa ;).

3 Ostatnio edytowany przez maniak (2015-09-23 22:22:53)

Ale wiesz wogóle nie odpalał potem na rozciąg odpalił po tym też odpalał.
Jakieś 2 godzinki później idę do garażu kopię i nic.
Zabro jeszcze mnie nie stać na nówkę :)
Pokaże pokaże :)

KTM EXC 450
       SXF 250

4

Chodzi mi o to, że nie jestem zaskoczony, że coś jest nie tak. Mi crfka też używana padła po 8 mth a była po "remoncie".
A kompresje to ma? Ogólnie sprawa wygląda tak, że jak mi padła głowica, to na pych odpalał, potem jak się rozgrzał to z kopa też czasem załapał. A na zimnym, mogłeś kopać 2 dni, nie odpalił. Sprawdź świece i luzy zaworowe.

5

sciagaj plastiki i bak i sprawdz wszystkie wtyczki czy gdzies wilgoc nie zalega bez tego nie ma co dalej kombinowac

6

Wtyczki byly sprawdzane , bardziej właśnie podejrzewam takie scenariusze jak mówi zabro dzis sprawdzę kompresje i luzy.

KTM EXC 450
       SXF 250

7

Roczniki 2011-2012 podobno mają bardzo wadliwą pompę paliwa.

8

I zrobiłem z igły widły bo wkońcu wykręciłem świece (wcześniej nie miałem czym) i to ona zawiodła.
Pompę ten sprzęt miał już zmieniany bo właśnie w 2011 była wadliwa.

KTM EXC 450
       SXF 250

9

No to fart bo nowa to 1,5 kPLN