1

Temat: wydech przelotowy a mapa

Siema,

sluchajcie zalozylem sc project do swojego dziobala. obawiam sie ze jest dla mnie za glosny i bedzie na 90% do sprzedania ale jeszcze sie z nim sprawdzam. Jednak pytanie dotyczy czego innego.

Jesli zakladam przelot to mieszanka jest za uboga (tak?) i moto dlatego gasnie na kazdych swiatlach. zakladamy ze wgrywam mape do Akrapa pod przeloty i (zakladamy) ze wszystko gra. A co jesli zaloze dbkillera bo stwierdze jednak ze jest za glosno, sasiedzi mnie ganiaja i mam ochote latac z dbkillerem? Co z mieszanka? znow trzeba wgrywac mape od fabrycznego wydechu?

I jeszcze jedno pytanie czy jest w lodz jaksi spec od wydechow?

2

Odp: wydech przelotowy a mapa

Mi mechanik z KTM i inni mądrzy ludzie radzili że po włożeniu dB kilera wystarczy przeprowadzić kalibrację przepustnicy i 15 minutowy reset komputera na wolnych obrotach.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3

Ok dzięki za dobre info :)

4

podłączając się pod temat dziobala, można wgrać inną mapę w seryjnego kompa? bo mechanik mi powiedział, że trzeba cały "moduł" wymienić. Gdzieś w okolicach Zakopanego ewentualnie Krakowa mógłbym wgrać taką mapę pod Akrapa?

5

Z tego co mnie wiadomo to mozna zmieniac mape. Tutaj chyba sa nawet rozne dostepne: [url]http://www.tuneecu.com/KTM_Tune_list.html[/url] kwestia odpoweidniego kabla, kompa I wiedzy jak to zrobic.

6

marcin_t napisał/a:

Z tego co mnie wiadomo to mozna zmieniac mape. Tutaj chyba sa nawet rozne dostepne: [url]http://www.tuneecu.com/KTM_Tune_list.html[/url] kwestia odpoweidniego kabla, kompa I wiedzy jak to zrobic.

dzięki wielkie!

7

Przy tuneecu najważniejsze to zaopatrzyć się w dobry kabel najlepiej obd dla vaga, bo na kkl nie pójdzie (osobiście testowane na smc 690).
Poza tym to proste dość jest.

8

wwk napisał/a:

najlepiej obd dla vaga, .

to jest taki sam kabel jak do VAG-a?

9

tak tylko przejścówkę trzeba zrobić, jest gdzieś na necie chyba na tuneecu.com