1

Temat: KTM 690 SM gaśnie

witam,

Postanowiłem w końcu rozpocząć sezon. Wyprowadziłem swoja maszynę z garażu, zapaliła od "dotyku" ale usłyszałem że jakoś nierówno chodzi, a po kilku minutach zgasł. Odpaliłem go ponownie i po kilkunastu sekundach znowu zgasł. Dodam że w okresie zimowym go nie przepalałem, myślicie że to wina filtrów i paliwa? Z góry dziękuje za pomoc.

2

Odp: KTM 690 SM gaśnie

Zacznij od wymiany paliwa na świeże.
Sprawdź też filtr powietrza.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

za drugim razem jak zgasł silnik włączył się wentylator, to normalne żeby po 15 minutach pracy silnika na wolnych o bortach na tyle wzrosła temperatura?

4

A ile kresek  pokazał wskaźnik?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

Przyznam się że nie wiem, kata mam dopiero jeden sezon, nie wiem nawet gdzie to odczytać

6

Przez jeden sezon nie spojrzałeś na zegary z jakimś tam zainteresowaniem "o so chozi?"
Na wyświetlaczu (przy krawędzi w sąsiedztwie obrotomierza) obok prędkości i przebiegu pojawiają się kreseczki pokazujące temperaturę. W instrukcji masz to opisane, ale temperatura pracy to między 4 a 6. Nie pamiętam kiedy powinien się włączyć wiatrak, ale to coś koło 10. Chyba.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"