1 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2015-03-23 23:27:17)

Temat: Luz osiowy Balancera ktm EXC 525 Moze jednak ktos cos ?

Ktos orientuje sie gdzie znajde wartosci dopuszczalne? po złozeniu karterów walek lata prawo lewo prawie o milimetr (0,84dokladnie) i wydaje mi sie ze troche za duzo.  Piec byl rozebrany poniewaz rozpadlo sie lozysko balancera, okazalo sie ze miejsce w ktorym lozysko jest osadzone troche sie zwichrowalo i dalem do tokarza, delikatnie liznął, niby magik ktory skladal mowi ze lozysko siedzi tak jak powinno i teraz nie wiadomo czy tak poprostu maja rfs-y czy moze jednak lozysko weszlo setne milimetra glebiej i sie robi kicha, silnik otwieram znowu, bede chyba dawal jakas podkladke tylko zebym wiedzial jaki tam powinien byc luz

525 EXC

2

Odp: Luz osiowy Balancera ktm EXC 525 Moze jednak ktos cos ?

Up

525 EXC

3

Pisz do majstra , on powie Ci ile luzu powinno być , jak miałem problem to pisałem do niego , dla mnie to osoba bardzo pomocna i wie co i jak .

Ktm#exc#525#sm

4

dzwoniłem do niego (zakuwał mi korbe do tego pieca) ale  powiedzial tylko ze taki luz jest za duzy

525 EXC

5

Ustal go w okolicach 0,4-0,5 mm
Montując podkładki zastanów się wpierw, z której strony. Wywnioskuj to z aktualnego zazębienia koła zębatego balansera z kołem zębatym wału.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

6

U mnie jest 0,6mm. Silnik nie rozbierany z dołu.
Czarny już to wie, ale warto napisać żeby ktoś inny mógł znaleźć to info :)

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp