1 Ostatnio edytowany przez Superretards (2015-03-03 12:45:37)

Temat: KTM 450 elektryka

Słuchajcie mam taki problem,wszystko mi doszło czyli olej,filtry,akumulator i inne pierdoły więc zaczałem składać KATA ale jest mały problem.Wszystkie kable które szły do akumulatora wiszą luzem i nie wiem który jest do plusa a który do minusa.Nie chcę popalić cewek czy rozwalić całej instalacji więc proszę o rady,kogoś kto się na tym dobrze zna a nie będzie gdybał.

[url]http://zapodaj.net/c2ce33aaf0f77.jpg.html[/url]
[url]http://zapodaj.net/5c545c4d78b84.jpg.html[/url]
[url]http://zapodaj.net/ddd8e51016a61.jpg.html[/url]
[url]http://zapodaj.net/69d8593143d30.jpg.html[/url]

KTM 450 sx Supermoto

2

Odp: KTM 450 elektryka

Daj jakieś zdjęcie, bedzie znacznie łatwiej coś powiedzieć....

3

dobra zdjęcia dodane.

KTM 450 sx Supermoto

4

Wystarczy spojrzeć w schemat elektryczny w owners manual.

masa to (-) i idzie do ramy
(+) idzie do przekaźnika i dalej w instalację

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Tylko ja nie mam oryginalnej instalacji.Jest ona zamontowana w KTM 450 sx.Posiadam cały wyswietlacz elektroniczny,wentylatory..
To by się sprawdziło przy oryginalnej instalacji.

KTM 450 sx Supermoto

6

to w takim razie bierzesz miernik w rękę i każdy kabel sprawdzasz osobno

7

I tak chyba będę zmuszony zrobić,dobra to wieczorem spróbuje to ogarnąć i dam znać.

KTM 450 sx Supermoto

8

mam newsa,byłem tak uparty że spróbowałem podłączyć wszystkie kable jeszcze teraz ale...rozrusznik normalnie kreci ale nie ma mowy tutaj o zapaleniu się motocykla a z kopki odpale na 2-3sec i gasnie.
Co jest? Wina zle podłączonych kabli?

KTM 450 sx Supermoto

9

Rozumiem, że masz 450sx ze statorem od exc?

Od akumulatora muszą iść prawdziwe grube kable. A na twoich fotkach widzę tylko cienkie druciki.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

ja bym na Twoim miejscu kupil  instalacje od exc :)

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

11 Ostatnio edytowany przez Superretards (2015-03-03 17:50:33)

Tylko Panowie,instalacja jest od exc,działał prawie normalnie(nie trzymał niskich obrotów) ale jezdziłem nim,teraz po prostu zastanawiam się czego to może być wina.Tak jest to 450 sx przerobione na exc,czyli cała instalacja,6 biegów i homologacja.Rozbierałem go,ponieważ chciałem wymienić aku na nowy,i ogólnie go od środka poczyścić.

KTM 450 sx Supermoto

12

Dobra mam fajną informację.Problem z elektryką rozwiązany.Były dwa kable nie zaizolowane i robiły spięcie przez które moto nie mógł odpalić.Tylko teraz najlepsze że nie trzyma on w ogóle wolnych obrotów.Trzeba go kręcić aby nie zgasł.Czy jest możliwe że koleś założył odwrotnie przesłone przepustnicy? Fajnie jakby ktoś podał jak wyregulować gaznik.W ogóle do czego służy ta czarna wajcha koło ssania ręcznego?
I jeszcze jest jeden fakt że strasznie strzela mi z tłumika.Co może być tego powodem?

KTM 450 sx Supermoto

13

U mnie w crf jak przy składaniu gaźnika na pędzie przez przypadek włożyłem przysłonę do góry nogami to efekt podobny, tyle, że u mnie oprócz braku wolnych to ciężko paliła i strasznie strzelała w wydech.

KXF 250 '14

14

masz 2 ssania. jedno cieple drugie zimnie. simnego uzywasz jak moto postoi, ogolem silnik jest zimny. cieple jest po to zeby latwo odpalac moto przy zalaniu(np po glebie). gaznik ten regulujesz odpowiednimi dyszami, zapinka na iglicy, sruba regulacji skladu mieszanki no i wolne obroty jak w kazdym.

15

Okey a powie mi ktos gdzie dokladnie znajduje sie przeslona przepustnicy i jak powinna ona byc prawidlowo zalozona?

KTM 450 sx Supermoto