1

Temat: brak tablicy rej (założonej :) ) a policja

Czy ktoś się orientuje jak to jest jeżeli mam tablice Ale podczas jazdy"przypadkowo"się odkrecila i wozilem ja w plecaku to gdy zaistnieje taka sytuacja coś mi grozi z niebieskimi, jak tak co dokładnie?
Pan z ciekawości:)

Wheelieeeeeeee

2

Odp: brak tablicy rej (założonej :) ) a policja

Slyszałem że pisiont złoty za taką sytuację jest.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

3

Znam kogos co dosral 500 za to. Ja osobiscie zgarnalem 200

4

ŁOO PIŃCET ! ja mam taką sytuację że tablica była tak zdewastowana że sama odpadła ,  a teraz sobie zrobiłem z blachy, bez naklejki z zacnego urzędu, ciekawe co mi zrobią, idę zaraz jeźdźić

benzyna

5

Ja tak miałem na jesień.
Zgubiłem blachę bo od drgań wyrwała się ze śrub ale ją znalazłem.
Wracając do domu akurat trafiłem na najgorszą postać w poznańskiej policji.
Bez zamontowanej rejestracji pojazd nie może dalej uczestniczyć w ruchu. Albo zamontujesz ją albo prowadzisz motor do domu. Ja możliwości montażu nie miałem.

Ponieważ mandat wypisywał mi kto inny (i jak zwykle trafiło był spoko) dostałem 100zł mandatu, motocykl miałem prowadzić do kolejnego skrzyżowania tak aby K. nie widział, tam wsiąść i jechać dalej do domu.

Gdybym zamontował rejestrację to możliwe, że skończyłoby się na niczym.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

100 + 3pkt jak dobrze pamiętam, górna granica 500, oczywiście przy założeniu, że posiadasz przy sobie tablicę plus dokumenty

7

Punktów za to nie ma wcale.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

hacker33 napisał/a:

Punktów za to nie ma wcale.

No to ja dostałem 3, a tablicę miałem w plecaku i wszystkie doki przy sobie

9

Według najnowszego  taryfikatora:
Zakrywanie tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne: 100 zł (art.60 ust.1 pkt 1).
Ozdabianie tablic rejestracyjnych oraz umieszczanie z przodu lub z tyłu pojazdu znaków, napisów lub przedmiotów ograniczających czytelność tych tablic: 50 zł (art.60 ust.1 pkt 3).

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

10

Trochę z innej beczki - jeśli moto ma homologację i posiada lampy przód/tył to czy musi mieć kierunkowskazy?

EXC 525 in progress

11

kierunki, lusterka, klakson, licznik

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

12

No nie był bym taki pewien to zależy z jakim kitem homologacyjnym motocykl został wypuszczony .
Przykładowo takie hard enduro nie ma klaksona , kierunkowskazów ani lusterek

[url]http://allegro.pl/ktm-250-exc-250-six-days-model-2015-i5090992663.html[/url]

A czy może się poruszać bez tego ?
Myślę że tak podobnie jak ze starym samochodem który nie posiada pasów bezpieczeństwa

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

13 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2015-02-14 12:49:14)

Od dealerów różne rzeczy wychodzą. nie koniecznie później na którymś przeglądzie robionym na stacji kontroli pojazdów uda się przejść badanie. Tak samo policjant może zabrać dowód.

3) kierunkowskazów - pojazd samochodowy i przyczepa; nie stosuje się do motocykla jednośladowego
zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r.;

Z resztą zapraszam do lektury.
[url]http://www.word.wroc.pl/download/akty/Warunki.pdf[/url]

Tak jak pisał Haker. Te rzeczy mają być.

Pozdrawiam,
Piotrek

14

wszystko zależy od policjanta na którego się trafi. Jak będzie spoko to da Ci tylko pouczenie ustne , a jak trafisz na 'starego wyjadacza' to się uczepi wszystkiego co się tylko da.

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

15

hacker33 napisał/a:

Według najnowszego  taryfikatora:
Zakrywanie tablic rejestracyjnych lub innych wymaganych tablic albo znaków, które powinny być widoczne: 100 zł (art.60 ust.1 pkt 1).
Ozdabianie tablic rejestracyjnych oraz umieszczanie z przodu lub z tyłu pojazdu znaków, napisów lub przedmiotów ograniczających czytelność tych tablic: 50 zł (art.60 ust.1 pkt 3).

Ten taryfikator nie jest przypadkiem stary ?
Pytam, bo ze 2-3 lata temu dostałem stówę za zagiętą na placka blachę (pajdy oczywiście nie zapłaciłem i cisza do tej pory) i bodajże 2 punkty. Pies właśnie gadał, że doszły teraz za to punkty, dlatego kłóciłem się bo kiedyś była sama stówka.

KXF 250 '14