Temat: Ktm silnik 640 HF Wywalenie rozrusznika
Witam mam plan od razu przed montażem pieca do ramy wywalic rozrusznik, jest mi on nie potrzebny. Czy jest w ogole taka opcja i zamiast rozrusznika dorobić u tokarza jakąś zaślepkę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Ktm silnik 640 HF Wywalenie rozrusznika
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam plan od razu przed montażem pieca do ramy wywalic rozrusznik, jest mi on nie potrzebny. Czy jest w ogole taka opcja i zamiast rozrusznika dorobić u tokarza jakąś zaślepkę?
W jakim celu go demontujesz?
Wycinka masy z moto pewnie ;)
Dokładnie rozruch wyjezdża redukcja wagi, aku też robi out.
Ile Ci ubędzie? Dobrze się wysrasz to na jedno wyjdzie:P rozrusznik dobra sprawa.
Julian, nie zawsze można postawić dobrą kupę przed jazdą.
W takim razie oprócz rozrusznika możesz śmiało usunąć koła zębate współpracujące z rozrusznikiem.
Otwór możesz zatkać na kilka sposobów. Każdy będzie dobry, byleby szczelny.
Ja zawsze marzę o rozruszniku jak mi na światłach moto zgaśnie.
Ja mam tak samo :D no i wiadomo, czasem zdechnie w takim miejscu, że ciężko o podparcie i utrzymanie moto żeby kopnąć.
Ja tam daje rady jak mi zdechnie teraz mam 620 bez rozruchu, sam urok sprzętu rolniczego hehe. Myslałem zeby wlasnie wywalic też od razu zębatki ktore są też od rozruchu u tokarza dorobie zaslepke i wkleje ja na pastę i zakrece na śrubki ori. Pozatym mniej gowna na koerownicy mam tylko przycisk on i off rolgaz i wystarczy hehe wiecej badziewia nie potrzeba. Dzieki za info
pokaż jak wygląda ten otwór
może bym miał zaślepkę która pasuje plug&play
w sumie wszystkie katy mają chyba podobne rozruszniki
Jak wywalisz rozrusznik to później będziesz miał trudności ze sprzedażą kata bo bez rozruchajki nikt takiego sprzętu nie chce kupić.
Rozrusznik wsadzi w kartonik i będzie trzymał do sprzedaży.
Tak jak piszesz hacker :) pudełko i bedzie leżał pozatym kata sprzedawać nie bede napewno, predzej go zajade i bede remontował.
Tutaj zaślepiona pokrywa juz mam taką. Zobacz czy moze bedziesz miał tą zaślepkę p&p
[url]https://imageshack.us/i/kqYxyVGwj[/url]
Odrysuj sobie dokładny szablon, dam ci namiar na gościa który wycina laserowo w dobrej cenie i będziesz miał pro albo sam sobie porzeźbij w alu, 2mm blacha styknie pewnie, tylko szczelnie to zapakuj i powinno grać :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Ktm silnik 640 HF Wywalenie rozrusznika
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 82 zapytań