1 Ostatnio edytowany przez Bachu (2014-11-06 17:25:32)

Temat: KTM LC4 640 Zmiana plastików i wydechu

Witam, czy da radę przeszczepić plastiki
z takiej wersji [url]http://puu.sh/cFzV7/8eb3dd84c1.jpg[/url]
do takiej ? [url]http://puu.sh/cFzSl/5ad9b5acaf.jpg[/url]

Czy wymagane będą jakieś większe przeróbki?? bo z tego co widzę rama jest taka sama w obu

Aktualnie : FZ01

Były :  XT125, CRM85, MX125, TE250, YZ450F, XTX660, DRZ400SM, SHIVER750 MT07

2

Odp: KTM LC4 640 Zmiana plastików i wydechu

Nie ma najmniejszego problemu w zamianie plastików, wszystko pasuje

3

stelaż jest inny i siedzenie tekze. jak chcesz zeby pasowalo to musisz wymienic razem z temi elementami z nowszej wersji

4 Ostatnio edytowany przez Signe (2014-11-07 00:05:24)

Tak jak mówi Kik, właśnie przechodzę przez ten proces. Stelaż musisz zmienić, i siedzenie. Ogólnie da się dopasować ogon i boczki z nowszego SM ale będziesz musiał lekko przerobić siedzenie. Michał od nas z grupy ma zamiar spawać sobie alu stelaż taki jak w 660 więc może opyli ci swój. Z tego co pamiętam ZAWA i chyba Raku ma na sprzedaż. I jeśli uznasz że to gra warta świeczki to pamiętaj żeby kupić siedzenie tak żeby pasowało ci do zbiornika paliwa (chodzi o to śmieszne poszerzenie przy zbiorniku) bo są dwa rodzaje zbiorników i siedzeń chyba od 2007r był lift tych elementów... Ja się zmieściłem w konwersji takiego zadupka w 240zł. Biorąc pod uwagę że sprzedałem stare graty z Duka to koszt zerowy. Dodatkowo będziesz potrzebował dokupić wypełnienie zadupka (brak używek) z nowszego SM, chodzi o to wypełnienie z pudełkiem aku. Koszt w ktmsklep.pl 70zł no chyba że wyrzeźbisz sobie sam lub nie musisz mieć aku w moto. Jeśli chodzi o kolektor a konkretnie trójnik to już sprawa indywidualna, mi bardziej pasuje jedna końcówka wydechu.
Mam nadzieję że nie zniechęciłem :D
Jeśli chodzi o plusy to airbox pasuje idealnie do stelaża od nowszego SM.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka