1

Temat: Supermoto dla początkującego

Witam,
mam na imię Dawid(nowy na forum)i chciałbym dołączyć do waszego grona,lecz nie wiem jak zacząć,a mianowicie chodzi mi o wybór pierwszego motocykla jakim jest Supermoto.Cały internet zwiedziłem i nadal nie jestem pewien jaki model będzie dla mnie odpowiedni. :)
Poszukuję motocykla który będzie miał pojemność ok 80ccm(tak wiem niewiele ponieważ jest to mój pierwszy motocykl lub jak kto woli motorower uwzględniając małą pojemność),najlepiej,żeby silnik nie brzmiał jak kosiarka.Upatrzyłem sobie Derbi Sendę ale nie mogę znaleźć 80ccm w 4t.Tu też kolejne pytanie do was czy 80ccm w 4t nie będzie zbyt wolne?Czy może lepiej wziąć 80 w 2t co by problemem nie było bo na rynku pełno jest takich.Proszę o podawanie propozycji co do modelów. :)

Pozdrawiam

2

Odp: Supermoto dla początkującego

Ja na pierwsze moto kupiłem Yamahę DT125x. 80 według mnie za chwilę Ci się znudzi. Mam ją 3 miesiące i już dawno przyzwyczaiłem się do mocy, ale na razie starcza. Wiadomo, na początku nie powinno się za mocno odkręcać mimo, że to tylko 125. Powoli ogarnąć. Może Wr125x jak chcesz 4t.

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

3

Chyba nikt nie robil 80ccm w 4t. Jak uprawniebia pozwalaja to bierz 125 4t do nauki bedzie idealne i nie odstrasza kosztami serwisowania. Raczej sprzet bezobslugowy

4

Nie było produkowanych supermoto poniżej 125cm w 4t poza jakimiś chińskimi cudami przypominającymi supermoto. Pozostaje albo 50-80 2t lub 125 4t. Jeśli masz uprawnienia bierz 125 4t bo tańsze w utrzymaniu od 50 2t po tuningu.

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

5

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.Zdecydowałem się na Wr125x.Uprawnienia robię dopiero na wiosne,a teraz kupuje sprzęt dlatego,że jest to koniec sezonu i wszystko wychodzi o wiele taniej.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za pomoc. :)

6

Jak chcesz kupić wr125x to moge Ci polecic tą: [url]http://olx.pl/i2/oferta/yamaha-wr125x-2009r-kat-a1-lub-b-CID5-ID6WlL5.html#:baed2efb3d[/url]
Sprzęt kolegi, zupelnie bezawaryjny a na nauke nadaje sie idealnie no i ma wydech ktory całkiem ładnie brzmi i nie trzeba sie wstydzić

Obecnie poszukiwania.

Honda CRF 450 R <3

7

ja bym polecał mz 125 sm - mocniejsza od wr'ki , tańsza w zakupie i o niebo tańsze części
mz'tka to oczywiście również 4t

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

8

Miałem Wr 125x i mogę polecić, wygląd mega i na sportowym kominie chodzi jak jakaś 400
Części drogie ale raczej nic sie nie psuje

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

9

Hmm... Panowie mogli byście mi poszukać Mz sm 125 jakiejś do kupienia?(nie potrafie znaleźć na olx i otomoto).Tak do 6600zł

10

Panowie mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca się kupić taki sprzęcik za tą cenę?  [url]http://olx.pl/oferta/derbi-sm-125-cm-senda-supermoto-4t-CID5-ID6Usol.html#512f3cb384[/url]